Most épp ettől őrült meg az internet: idézz mexikói démont két ceruzával!
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem mentünk át Ufómagazinba, de ha a fősodorban akarsz maradni, erről is tudnod kell!

Mint minden, az emberiséget a szebb jövő felé terelgető dolog, ez is Amerikából indult világhódító útjára. A szertartást a tengerentúlon csak így emlegetik: Charlie Charlie bátorságpróba, és a #CharlieCharlieChallenge hashtaggel már most több száz bizonyítékát fogod megtalálni akármelyik közösségi oldalon. Ha fogékony vagy a hasonló okosságokra, akkor az előkészületek körülbelül egy percet fognak elvenni az életedből.

Nincs más dolgod, mint egy papírt négy területre osztani egy vízszintes, majd egy merőleges vonallal, az egymással szemben lévő részekre pedig felírni egy-egy igen-t és nem-et. Ezután a vonalakra rá kell helyezned két ceruzát, úgy, hogy a felső lehetőleg tökéletes egyensúlyban legyen, majd jöhet a hiszékenyebb haverok nagyipari befosatása. Valahogy így, de azért te légy inkább igényes és használj vonalzót!

Amerikában ezzel a rigmussal kezdik a játékot: "Charlie, Charlie, are You there? Charlie, Charlie can we play?", ami magyarul elég hülyén hangzik, viszont rövidebb és cserébe nem is rímel: "Charlie, Charlie, itt vagy? Charlie, Charlie, játszhatunk?"

A hiedelem szerint ezzel egy mexikói démont idéznek meg odaát, de a városi legenda másik verziója szerint egy halott gyermek szelleme kezd el babrálni a ceruzával. Ha ugyanis sikeres a művelet, akkor az írószerszám elmozdul az igen irányába. (Ha a nem felé lengene ki a cerka, akkor elkezdhetnek gondolkodni a résztvevők, hogy akkor most mi a tosz van.)

Ahogy szokás, az internetet már el is árasztották a sikítozó kamaszokról készült felvételek. Ez az alant látható videó például egy egész csokornyi fenséges befosással dobja fel a napodat.

A játékban állítólag az a szívás, hogy addig nem hagyhatod abba, amíg a körülötted ugráló démongyerek a "Charlie, Charlie, can we stop?" ("Charlie, Charlie, befejezhetjük?") kérdésre igennel nem válaszol és ekkor is csak egy udvarias elköszönést követően szedheted szét a túlvilági kommunikátort. Ha ugyanis nem követed ezt a rutint, akkor a kiscsávó ott ragad melletted, abból meg még soha nem származott semmi jó. Persze, ha még a reggeli székfoglalóra is egy minidémonnal a sarkadban szeretnél beülni, akkor csak nyugodtan!

Ha ránk hallgatsz, betolod ezt a sztorit két kellemesen sikerült kísértethistória közé a következő nagy családi tábortűznél, aztán a végrehajtás alatt egy alig észrevehető lehelettel segítesz a ceruzának megmozdulni. Úgy fog szétrebbenni a gyerekhad, hogy öröm lesz nézni.

Hogy ne a levegőbe beszéljek, vállaltam az örök kárhozat veszélyét és egye fene!-alapon tettem én is egy próbát. Valamit nagyon elronthattam (vagy épp a másvilágon volt rendkívüli szülői értekezlet), mert Karcsika nekem annyit sem volt hajlandó mondani, hogy dugjam oda a ceruzáimat, ahol nem látják. Szomorú, de ez van.

(via The Huffington Post)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.