Ott kezdődik a történet, hogy egy osztrák származású amerikai divattervező és melegjogi aktivista, bizonyos Rudi Gernreich kitalálta, hogy felszabadítja a női melleket.

Rudi még Bécsben, a nagynénje ruhaüzletében tanulta meg, mi fán terem a női divat. Ez még azelőtt történt, hogy Hitler 1938-ban az Anschluss keretében annektálta volna Ausztriát, és megtiltotta volna a nyilvános meztelenség minden formáját. Rudiék ekkor menekültek el az országból, és mivel emberünk már akkor is úgy gondolta, hogy az emberi testben nincs semmi szégyellnivaló, ez a gondolat egész munkásságára kihatott.

Végül ez vezetett ahhoz a sajtóeseményhez is, melynek keretein belül bemutatta az első olyan fürdőruhát, mely szabadon hagyta a női melleket. Akkoriban ez meglehetősen merész lépésnek számított, de a művésztársadalom betudta annak, hogy Rudi mindig is avantgárd alkotónak számított.

Ezeket a képeket Paul Schutzer készítette a LIFE magazinnak. A kísérleti fürdőruhát egy Daphne Dayle nevű modell mutatta be a sajtó képviselőinek, akik meg sem próbálták leplezni az izgalmukat.

(via)

És ezt olvastad már?
Sokkolni fog, mennyire megöregedtél, ha meglátod, hogy néz ki most a Teletabik napocskájában mosolygó csecsemő