Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egy olyan korban élünk, amikor a teljesítménynélküliség érték tud lenni. Persze ehhez nem árt, ha úgy igazán semmihez nem értesz, és hangsúlyos véleményed sincs a világ dolgairól. Szóval csak úgy elvagy, és csinálsz dolgokat. Majd hirtelen arcul csap a nyilvánosság szele, és onnantól kezdve milliók kezdenek el téged figyelni.

Itt van például az a tag, aki hónapokon át dokumentálta a munkában eleresztett galambjait, vagy Jan Hakon Erichsen, a nagybetűs zseni, a kor sui generise, akiben oly mértékben koncentrálódik a géniusz, hogy az már egy immateriális, örök és változatlan lényegnek fogható fel.

És akkor most vegyünk egy nagy levegőt, és ismerjük meg az indonéz Muhammad Didit, aki azt vette fel videóra, amint bámulja a falat – mi meg ugye őt. Igen, nem kéne meglepődnünk ezen, hiszen a modellek is azzal keresik a kenyerüket, hogy szépen verik vissza a fényt, csakhogy Didi olyan átlagosan veri vissza, mint mondjuk egy macskaszőrös pulóver vagy egy meglékelt görögdinnye.

Eszünkbe juthatnak előzményként

Egyszóval van hova visszanyúlni, csakhogy Duchamp, Warhol vagy Picasso rendhagyó húzásai mögött ott állt egy egész életmű, Muhammad Didi viszont mondhatni üres lappal, átlagos srácként ugrott be a buliba, és rukkolt elő a pragmatikus elme számára értelmezhetetlen, de még művészi körökben is nehezen megragadható performansszal.

De úgy tűnik, valamit nagyon jól csinált, a videót ugyanis közel 3 millióan látták, egy rakás ember feliratkozott a csatornájára, így már csak néhány lépésre van attól, hogy mondjuk befektetési, párkapcsolati vagy kutyakozmetikai tippekkel házaljon az interneten.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.