Internetes trollok miatt lett öngyilkos egy 23 éves pornósztár
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

August Ames – valódi nevén Mercedes Grabowski – holttestét december 5-én találták meg a kaliforniai Camarillóban. Bár állítólag a hölgy már korábban is depresszióval küzdött, testvére szerint az vezetett közvetlenül az öngyilkosságához, hogy egy szerencsétlenül elsült Twitter-bejegyzés miatt internetes trollok online hadjáratot indítottak ellene. Készülj fel, mert ez nem lesz egy szép sztori!

A fenti figyelmeztetést Mercedes osztotta meg a Twitteren december 3-án az esti órákban, majd nem sokkal ezután elszabadult a pokol. A posztra úgy gyűltek a trollok, mint merevrészeg pecásra a szúnyogok egy nyári estén a Tisza mellett. A mocskolódás apropója természetesen a színésznő feltételezett homofóbiája volt, pedig némi jóindulattal azért bárki kiolvashatta a sorok közül, hogy a hölgynek nem a partnere szexuális beállítottságával volt baja, inkább a saját egészségéért aggódva mondta le a forgatást.

Hogy reális félelem volt-e részéről attól tartani, hogy a melegpornók forgatása során kevésbé figyelnek a higiéniára, az most igazából nem is lényeges. Gyakorlott pornósnak számított, így biztosan tudta, mit beszél, amikor a felhívást a pályatársainak címezte.

A jóindulat persze nem az online trollközösség sajátja. A poszt alatt tényleg az volt a szolidabb, aki csak simán hülyekurvázott egyet, a legtöbben viszont nem sajnálták az időt, hogy ennél elmésebb szóvirágokkal szégyenítsék meg a célpontot.

A színésznő december 4-én este ezzel reagált az ellene indult gyűlöletkampányra, és azért a szóhasználatból már érezni lehetett, hogy egyáltalán nem hagyta őt hidegen az egész. A trollvonaton azonban nincsen fék, sőt, a megszólítottak csak felbátorodtak, látván a préda gyengélkedését.

Másnap délben Mercedes csak ennyit kiáltott bele a virtuális térbe...

...majd néhány órával később holtan találták. Mercedes Grabowski felakasztotta magát.

Ezt az idősíkot végigtekintve még Colombo hadnagynak sem lenne plusz egy kérdése. Teljesen nyilvánvaló, hogy Mercedes összeomlott a gyűlölködő szavak kereszttüzében, amit a The Sun-nak az elhunyt fiútestvére, James is megerősített.

Mercedes és James

– nyilatkozta a fivér, majd Mercedes pornóproducerként dolgozó férje, Kevin Moore is megszólalt az ügyben.

A teljes képhez hozzátartozik, hogy a családtagok elmondása szerint az elhunyt hajlamos volt a depresszióra, így valószínűleg ennek is komoly szerepe lehetett abban, hogy a trollhadsereg elől menekülve végül saját kezével vetett véget az életének.

Erről a történetről már csak azért is érdemes beszélni, mert az online zaklatás nem csak egyes hírességek problémája. Egy idei UNICEF-felmérés szerint minden harmadik gyereket zaklatnak az interneten, ami nem csak a személyiség fejlődésére nézve káros, de szélsőséges esetekben öngyilkossági kísérlethez is vezethet.

Ha úgy érzed, hogy segítségre lenne szükséged, ingyenesen hívhatod a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített 116-123-as vagy 06 80 820 111-es telefonszámot! Ebben az esetben itt is találhatsz segítséget, ha pedig valaki másért aggódsz, ezt érdemes elolvasnod.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.