Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Most tekintsünk el attól, hogy a cím nem egészen pontos. A lényeg, hogy van egy program, ami egy képen látható felöltözött nőt seperc alatt levetkőztet. Igazából csak idő kérdése volt.

A DeepNude nevű alkalmazás először márciusban bukkant fel Windows és Linux platformokra. Egy ingyenes appról van szó, de ha nem akarod, hogy vízjelet pakoljon az elkészült képre, csak 50 dolcsit kell kicsengetned a teljes verzióért, amely már azt is megengedi neked, hogy sajátodként rendelkezz az így készült fotókkal. Offline is működik, az install fájl mindössze 155 MB, de további 2.1 GB-ra lesz szükséged a futtatáshoz.

Mi ugyan nem próbáltuk, és mivel a cucc etikailag erősen megkérdőjelezhető, ezért linkelni sem fogjuk, de a felhasználói vélemények alapján minél feszesebb ruha van a képen lévő illetőn, a tanuló algoritmus annál jobban működik, egy fürdőruhás kép esetében pedig tözel tökéletes eredménnyel üzemel.

A Vice megszólaltatta a DeepNude készítőjét is, aki elmondta, hogy a Kaliforniai Egyetem kutatói által kifejlesztett Pix2Pix nevű algoritmust használta fel, melynek alapvetően az lett volna a feladata, hogy fekete-fehér képekből színeseket hozzon létre.

A Pix2Pixet összesen 10 000, meztelen nőket ábrázoló fotóval tanította meg az új feladatra, és állítása szerint éppen azon dolgozik, hogy a művelet működjön férfiakkal is, ami bizonyos biológiai okok miatt egy kicsit keményebb mutatvány.

A készítő természetesen tagadja, hogy azért csinálta volna a programot, mert a kukkolás a perveriója, ő azt mondja, a tudományos kíváncsiság vezérelte. (Hát persze!)

Amikor felmerült, hogy esetleg nem igazán frankó az ilyesmi, mármint gyanútlan nőkről meztelen képeket fabrikálni, azt mondta, hogy a Photoshop segítségével ezt egyébként is meg tudja csinálni bárki, aki akarja, ami úgy hangzik, mintha ő személy szerint nem is lenne tisztában azzal, hogy egy ilyen eszközt ártó szándékkal is fel lehet használni.

Az mondjuk biztos, hogy ha nem ő csinálja meg, biztosan megcsinálja helyette más.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.