Pereskedés, majd hatalmas kompenzáció lett a "kémkedő" vibrátorokból

Egy szexjátékszerek gyártásával foglalkozó céget elég csúnyán megbüntettek, miután kiderült, hogy információkat gyűjtenek és tárolnak a felhasználóikról, mindenféle beleegyezés és tájékoztatás nélkül.

A történet megértéséhez tudni kell, hogy a nagyjából 32 ezer forintért árusított We-Vibe 4 Plus típusú vibrátor már annyira fejlett, hogy párosítani lehet okostelefonnal is. Éppen az neki a sajátossága, hogy a felhasználó partnere vezérelheti a távolból...

Ez eddig még rendben is lenne, ám két hacker rájött, hogy a dildók által begyűjtött adatok mind-mind megérkeznek a Standard Innovation, vagyis a gyártó központjába. Hogy mégis milyen adatokról van szó? Például hőmérséklet változás, a vibráció intenzitása és az eszköz használatának pontos ideje. Nyilván nem saját szórakoztatása érdekében gyűjtötte ezeket az infókat a cég, hanem azért, hogy a jövőben még jobb modelleket dobhassanak piacra, ám a vásárlókat minderről elfelejtették értesíteni.

Ezek után hiába is próbálták megmagyarázni a dolgot, két hölgy bizony perre vitte a dolgot adatvédelmi problémákra és fogyasztóvédelmi törvények megsértésére hivatkozva.

A pert meg is nyerték, a bíróság a gyártót 1 milliárd forintnak megfelelő összeg megfizetésére kötelezte. Ez azt jelenti, hogy minden vevő kap majd' 3 millió forintot - amennyiben csatlakoztatta a műbrokit okostelefonjához. Ha csupán megvette az eszközt, ám nem csatlakozott vele a telefonhoz, akkor a vibrátor árának nagyjából duplája jár neki.

Hogy mi lehet ennek a kémdildós sztorinak a tanulsága? Nyilvánvalóan az, hogy mindig csatlakoztasd a netre a vibrátorod, ha később sok pénzt akarsz kompenzációként. Vagy inkább az, hogy már a műpéniszek is kémkednek utánunk?

(via)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon