Mint arról mi is beszámoltunk, szeptember 6-án minden előzmény nélkül kiürítették az Új-Mexikóban található Nemzeti Napmegfigyelő Obszervatóriumot, majd a területet az FBI is megszállta.

Mivel sem az AURA (Association of Universities for Research in Astronomy), sem az Új-Mexikói Állami Egyetem nem kommentálta az intézkedést, a konteó-hívők gyorsan ráugrottak a sztorira.

A kiürítés oka szerintük lehetett UFO-észlelés, egy véletlenül megnyílt dimenziókapu, vagy akár egy Föld felé tartó meteor is... de mielőtt a te fantáziád is elszállna, elmondjuk, hogy ezek közül egyik sem jött be.

Az AURA ugyanis végre megszólalt az ügyben, és elárulták, miért volt szükség a meglepő intézkedésre:

Az AURA egy folyamatban lévő nyomozásban működött együtt a hatóságokkal egy Sacramento Peaken történt bűneset miatt. Az események hatására úgy éreztük, hogy a nyomozás gyanúsítottja közvetlen fenyegetést jelent a személyzet és a környéken élők biztonságára nézve. Emiatt az AURA időlegesen felfüggesztette az üzem működését és a környéken folytatott tudományos tevékenységet.

A munka azóta már újra beindult a csillagvizsgálóban, tehát a fenyegetést valószínűleg már elhárították. A fenti tájékoztatást azért nem tették meg korábban, mert az sértette volna a nyomozás érdekeit.

Az FBI nem kommentálta a dolgot, tehát egyelőre pontosan nem lehet tudni, milyen bűncselekményről van szó. Az az egy viszont biztosnak látszik, hogy az ügy mappája nem az X-aktákba kerül majd, hiszen az evakuálásnak semmi köze nincs sem a marslakókhoz, sem más dimenziókhoz.

És ezt olvastad már?
Háromszáz kilós halszörnyet fogtak ki a Mekongból