Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem vették jó néven a Forbes-tól, amiért szerintük saját erejéből lett szupergazdag.

Kylie Jenner 21 éves, de cégét, a Kylie Cosmeticset pénzcsináló birodalommá építette. A siker egyik titka egy ajakrúzs szett volt, ami valóságos vásárlási lázat robbantott ki a make up junkie-k között. Az újabb nagy áttörés tavaly novemberben történt meg, amikor szerződést írt alá az Ultával, mely szerint több mint ezer üzletükben forgalmazni fogják a termékeiket. Ennek köszönhetően a cég bevételei 9 százalékkal megugrottak. A befolyásos amerikai magazin, a Forbes 900 millió dollárra becsüli a brand értékét.

A magazin szerint egyéb bevételeivel együtt Kylie Jenner vagyona meghaladja az egy milliárd dollárt, így joggal nevezik milliárdos, és mivel szerintük mindezt önerőből érte el, Mark Zuckerberget megfosztotta a legfiatalabb önerőből milliárdossá vált személy címétől.

Nos, Kylie Jenner milliárdos, szép és tehetséges, ehhez kétség sem férhet, még azok részéről sem, akik szívből gyűlölik Amerika legcelebebb celebcsaládját. Azt viszont joggal kérdőjelezik meg, hogy miként is sikerült a self made jelzőt ráaggatni. Ha valaki rákeres, kik is Jenner szülei, láthatja, hogy nem általános iskolai tanárok, kubikosok, bolti eladók, és hasonlók voltak. Az édesanyja Kris Jenner, tévés személyiség és üzletasszony, aki befuttatta a saját családjáról szóló Keeping up with the Kardashian tévésorozatot, ami az Amerikai Egyesült Államok történetének egyik leghosszabb reality sorozata, ráadásul jó pár spin offot is megért.

Kylie Jenner 10 évesen már szerepelt a sorozatban, 2013-ban, 16 évesen bezsebelte a Teen Choice Award legjobb női reality show szereplőjének járó díját, és mindezekért csak a megfelelő helyre kellett születnie. Mark Zuckerberg sem a gettóba született (az apja fogász volt, édesanyja pszichiáter), de mégsem egy kifejezetten gazdag családba, ahol az édeasanya által összehozott tévéműsor miatt a benne megjelenő tizenéves gyerekei mindegyikének volt pénzzé konvertálható reklámértéke.

Ez sokaknak feltűnt, és nem is haboztak megosztani az internet népével a Forbes döntése feletti elégedetlenségüket.

Mutatunk néhányat.

1.

Elsőként itt a Dictionary.com, azaz az Értelmező kéziszótár honlapjának posztja.

Nme beszéltük már meg ezt? A self made jelentése: valaki, akinek segítség nélkül sikerült érvényesülnie.

2.

Balra az eredeti főcím, és jobbra egy olvasó által kijavított verzió, rajta a Forbes amerikai kiadásának főszerkesztőjével. A javított cím így hangzik:
"A Forbes szerkesztője 38 évesen rájött, hogyan érje el, hogy rengetegen dühből kattintsanak a cikkére."

3.

Kaptam 999 999 999 dollárt.
Kerestem hozzá egyet.
Ide nézzetek: önerőből lettem milliárdos!

4.

Önerőből kértem meg a szüleimet, hogy adjanak több tízmillió dollárnyi alaptőkét és különböző tévés szerződéseket.

5.

Masszív előnnyel indult az életben, köszönhetően a család státuszának. Nem utálkozom, nem tettem ilyesmit, ugye? Nem hangzott el semmi csúnya, csak tényeket sorolok. Sokkal több előjoggal született, mint a többségünk ezen a bolygón. Csodálom a család üzleti érzékét, de nem már…

6.

Az arca saját erejéből olyan, amilyen. Ezt elismerem.
(Jenner több plasztikai beavatkozáson esett át.)

7.

21 évesen Kylie Jenner lett a legfiatalabb személy, aki kihasználta, hogy a szülei híresek és gazdagok, és így milliárdossá vált.
Tessék, kijavítottam a címet.

8.

Nagyon cool, hogy ezt úgy hozta össze, hogy semmilyen segítsége nem volt.

9.

Vannak emberek, akik a pincéjükből indítják el az első vállalkozásukat, ők csinálják a marketinget, éjjel-nappal güriznek, és úgy adják el az ötleteiket, vagy szereznek befektetőket, hogy nem celebek és nem ismerik a brandjüket. Tudják, milyen küzdeni, mielőtt sikerülne nekik. Na, ők önerőből csinálták meg.

(Forrás: BoredPanda)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.