Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Petíció indult annak érdekében, hogy Matt Damon jeleneteit vágják ki az Ocean's 8 című heist movie-ból. Mielőtt a szívedhez kapnál, gyorsan szólunk, hogy Matt nem zaklatott senkit, épp csak elmondta, mit gondol erről az egész botrányról. Úgy tűnik, jobb lett volna, ha csendben marad.

Jelenleg már több mint 23 ezer aláíró kéri azt az Ocean's 8 producereitől, George Clooney-tól és Steven Soderbergh-tól, hogy takarítsák el a végleges moziból Matt Damon összes jelenetét.

Valószínűleg azon bátorodhattak föl a zaklatási botrány miatt hiperérzékennyé váló aláírók, hogy ezt a drasztikus lépést Kevin Spacey-vel simán megcsinálták, igaz, ő a forgatáson lelki terrorban tartotta a munkatársait, meg seggeket markolászott, Matt pedig igazából csak tett néhány olyan nyilatkozatot, ami nagyon nem tetszett egyeseknek.

A Business Insidernek például ilyeneket mondott:

Majd ezt is hozzátette:

Nos, most egy kicsit zavarban vagyunk, mert igazából szerintünk ezzel a jó öreg Matt semmi olyat nem mondott, ami miatt ki kellene penderíteni Hollywoodból, de a jelek szerint másoknál egy kicsit alacsonyabban van az ingerküszöb.

A petíció elindítója például úgy gondolja, hogy a színész ezzel el akarja bagatellizálni a zaklatási botrányt, ráadásul azt is felemlegeti, hogy állítólag segített eltusolni a Weinstein-botrányt még 2004-ben, amire egyébként semmilyen bizonyíték nincs, Matt pedig határozottan tagadja a vádat.

Szóval jelenleg ott tartunk, hogy ha ez a téma, akkor már a szólás- és véleményszabadság sem működik.

Csak óvatosan kérdezzük: biztos, hogy jó ez az irány?

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.