Azt minden szülő tudja, hogy a videojátékok közelébe csak óvatosan, feltételekkel szabad engedni a gyermeket, hiszen nagyon könnyen beszippanthatja ez a világ. Hogy a dolog mennyire nem vicc, azt az Egészségügyi Világszervezet tavalyi döntése is mutatja, amikor hivatalosan is mentális betegséggé nyilvánították a videojáték-függőséget.

Persze ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne néha némi (vagy akár sokkal több) időt eltölteni a konzol, a képernyő előtt.

De hogy a videojátékozás konfliktuskezelésre is kiválóan alkalmas lehet, az nekünk eddig új volt. Eddig. Redditen osztotta meg a bork1138 nevű felhasználó a saját történetét, miszerint a családi nyugalomhoz nem keveset tett hozzá eddig a Mario Kart, de nem úgy, ahogyan képzelnénk. Túl házsártos a feleség, túlságosan naplopó a férj? Rilex van, elő a konzolt, és probléma megoldva!

A hatékony konfliktuskezelés a házasság egyik alapköve

A dolog remekül működik, a vesztes szó nélkül teljesíti a fogadásban vállaltakat, természetesen egy mihamarabbi visszavágó reményében. A játék egyébként a srácé volt, aki egy idő után nyilván kinőtte, a porosodó konzolra pedig a szülők lecsaptak, és már 18 év óta szinte mindennap leülnek vele egyet játszani.

„– El kéne mosogatnod! – Ne idegesíts már, asszony. – Eldöntjük Mario Karttal? – Készülj, mert kicsinállak benne!”

Otthon pedig nyugalom és békesség van. Így is lehet ezt!

Ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon