A leghíresebb palotaőröket gyakorlatilag állandóan veszi egy-egy turista, így arról is akad videó, amikor az egyik őr egy csatornafedélen, rajzfilmbe illő mozdulatsorral zakózott el.

Jaj, de ciki, hú de kínos, elesett az a vörös ruhás bohóc, tudod, a pulival a fején, Londonban a palotánál. Körülbelül ennyit írt a legtöbb online magazin a videó mellé, és lehet kuncogni a megcsúszáson, de jobb ha tudjuk, a palotaőr is ember.

Méghozzá a tökösebb fajtából.

Mert az angol királyi testőrség nem csak kirakat a turistáknak. Az a rezzenéstelen őrszem, akit ma a turisták fényképeznek a Buckingham palota előtt pár hét múlva már könnyen lehet, hogy valahol a Közel-Keleten bújócskázik a terroristákkal.

A díszelgés vs. harckészség közti fontossági sorrendet az is mutatja, hogy mikor 1995-ben rendszeresítették az új, L85A1 típusú karabélyokat, voltak olyan hangok, hogy a testőröknél meg kellene maradni a régi típusnál, mert azzal látványosabban lehetett a fegyverfogásokat végrehajtani. Rövid vacillálás után azonban elvetették az ötletet és inkább a díszelgő mozdulatsort igazították a korszerűbb fegyverhez. Ha többet akarsz tudni róluk, a lemil.blog.hu részletes írásában elmélyedhetsz az alakulat történetében.

És ezt olvastad már?
Nem lehetne inkább ezt a tíz embertípust eltörölni?
További cikkeink a témában