Csak két szóra volt szüksége Michael Keatonnak minden idők legjobb diplomaosztós beszédéhez
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Van az a diplomaosztós beszéd, amikor az embernek kinyílik a szeme, mint egy ébredező rózsa bimbaja. Amikor például Steve Jobs bedobta a Stanford végzős diákjainak az elhíresült Stay hungry, stay foolish!-t, egy egész évfolyamnak kúszott libabőr a tarkójára. Aztán itt van Michael Keaton, aki nem akart Jobs nyomdokaiba lépni, cserébe viszont annyi vagányság szorult belé, hogy az embernek még a monitor előtt ülve is tapsikolni támad tőle kedve.

Emberünket a Kent Állami Egyetem vezetősége hívta meg, hogy támogassa meg néhány lelkesítő szóval az okleveleiket frissen átvett diplomásokat. Keaton először előadta a most léptek ki a nagybetűs ÉLET-be kezdetű intelemgyűjteményt, ami esetében biztos tartalmazott néhány szokatlan csavart, de végső soron semmi olyasmit, amit az ember ne tudna összeszedni, ha szorgalmas Coelho-olvasó.

Aztán a beszéd végén jött kettő – azaz magyar fordításban három – szó, amivel a színész a menőséget tekintve erőlködés nélkül lekörözött mindenkit, aki valaha ilyen rendezvényen a mikrofon mögé állt.

Mutatjuk.


azaz

Még egy dolgot szeretnék nektek elmondani. Két szó, amire szeretném, ha emlékeznétek. Ez nagyon fontos. Ha egyetlen dolog marad meg nektek a beszédemből, ez a két szó legyen az. És ez a két szó a következő:

A három vagy kettő szó gondolatkörön ne akadj fenn légyszíves! (Az én vagyok Batman angolul így szól: I'm Batman.) A lényeg, hogy Keaton ezzel a zárómondattal több motivációt adott egy seregnyi friss diplomásnak, mint két lázba jött tech-vizionárius, egyúttal hivatalosan is ő lett a legkúlabb diplomaosztós szónok a Földön.

Nem rossz. Mondjuk Batmantől nem is vártunk kevesebbet.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.