Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egy nagyon abszurd sorozat még abszurdabb magyarázata.

Sok klub és titkos társaság van a világon, melyek közül nem egy valamilyen meglepő, bizarr és az átlag társadalmi megítélés szemében elég meredek, szokatlan dolog köré csoportosul. 150%-osan ebbe a kategóriába esik a Hush-a-bye-Baby Club Gillinghamben, Kentben. A klub lényege, hogy felnőtt férfiak időről-időre beöltöznek 3-5 éves kisgyerekeknek és így mókáznak. Viszont nem egy stag partit kell elképzelni, amiben társadalompukkasztás címszóval randalíroznának végig ezek a totyogósnak öltözött pasik a városon, miközben berúgnak és csajoznak. Hanem tényleg babákként viselkednek: pelenkában vannak (amit olykor használnak is), cumiznak, totyognak a földön és olykor egy „anyának” kikiáltott résztvevő szimbolikusan szoptatja is őket.

A dolognak amúgy van pszichológiai elnevezése is: felnőtt csecsemő-szindrómának (avagy paraphilic infantilism vagy autonepiophilia) hívják. Egyfajta fétisről van szó, melyben az infantilis, gyermeki szabadságot lehet átélni: a szexualitás és a nyelvhasználat előtti állapotba térnek vissza a résztvevők, a gyermeki ártatlanság és tudatlanság szintjére.

Polly Borland fotós 1994 és 1999 között készített egy nyolcvan képből álló sorozatot róluk; a The Babies névre keresztelt fotók pedig a kétezres évek legelején jelentek meg az Independentben és elég vegyes visszhangot váltottak ki. Mi sem egészen tudjuk, mit gondoljunk, mindenesetre simán egy-egy alternatív indie-cd borítónak mindegyik beillene.

(Képek: Polly Borland)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.