A lincolnshire-i vadaspark öt jákópapagája okozott egy kis derültséget a minap.

Steve Nichols, az állatkert vezetőségi tagja elmondta, hogy a papagájok nagyon jó hangképző képességekkel rendelkeznek, de annyira, hogy simán képesek teljes kifejezéseket megtanulni, melyeket, amennyiben kapnak bármiféle pozitív megerősítést, aztán rendszeresen alkalmaznak a környezetükben élők legnagyobb örömére.

Mutatunk egy példát:

Szóval elképesztő arcok ezek a kis fickók, a vadasparkban tartott példányok viszont annyira túltolták a bazmegelést, hogy egy időre el kellett őket rejteni a látogatók elől.

Nichols szerint korábban is előfordult, hogy a papagájok káromkodtak, amit valószínűleg a látogatók taníthattak meg nekik. Ilyenkor általában az történt, hogy még a gondozók sem tudták visszatartani a nevetést, ami csak bátorítja az állatot.

Itt nyomulnak a gangsztapapagájok.

Aztán augusztusban öt új jákópapagáj érkezett az állatkertbe, akik együtt töltötték a kötelező karantén napjait, és a csapat szépen el is tanult egymástól egy rakás 18 pluszos kifejezést. Amikor kihelyezték őket a látogatók elé, az egyik elkezdte a fuck-olást, mire a többi nevető hangokat hallatott, és ezzel beindult az öngerjesztő folyamat.

Nichols elmondta, hogy a látogatók is hatalmas derültséggel díjazták a mutatványt, de mivel voltak köztük gyerekek is, ezért végül a gondozók úgy döntöttek, hogy elszeparálják egymástól az állatokat egy időre.

A begyűjtés valószínűleg sírvaröhögés közepette zajlott.

(via)

És ezt olvastad már?
Üzemzavar miatt marad el az áramszünet Balatonvilágoson