Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Szerdán a próbaútja során a Modulo villanybusznak kiestek a bal hátsó kerekei, az egyik eltalált egy gyalogost. A gyártó sem tudja még a hiba okát, de érdekes részletei vannak a közleményének.

Kezdjük a legfontosabbal, a sérült állapotával: a Mabi-Bus Kft. munkatársai kapcsolatban vannak a hozzátartozóival, akik szerint a férfi gyalogos lábszártörést és medencecsont sérülést szenvedett.

A közleményből kiderül még, hogy a menet közben kerekeit vesztő busznál a rendőrség mind a hat kerékcsavart megtalálta – tehát addig nem hiányzott belőlük, ami a legalapvetőbb hibaforrás lehetne. A baleset okát a gyártó sem tudja még, de azt kiemelik, hogy a prototípus kereskedelmi forgalomba nem került, csupán bemutató céllal vett részt a forgalomban, nem tartozik a BKV számára gyártott flottába. Mint írják, a típusengedéllyel rendelkező, minden szükséges vizsgálatnak megfelelő Modulo buszok alkatrészeinek – így a balesetben érintett részegységek – beszállítói is nagy múlttal és referenciával rendelkező magyar és nemzetközi vállalatok.

A rendőrségi nyomozás mellett a Mabi-Busnál belső vizsgálat is indult, a szakértői eredményeket a cég közölni fogja.

(Fotó: olvasónk, Déri Huba)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.