Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A próbaút célja a rajta utazó kínai delegáció meggyőzése volt, hogy vegyenek ők is.

A Modulo autóbusz több mint egy évtizede az első magyar gyártmányú busz lesz a BKV flottájában, húszat már megrendelt belőle a cég 174 millió forintos darabáron (plusz áfa). Ez még a buszok között is szörnyű drágának számít (ez egy midi-, vagyis kisbusz, miközben egy csuklós is kb. feleennyibe kerül), viszont elektromos, ami ugye környezetkímélőbb és olcsóbban is üzemeltethető. Ez a gyári reklámvideója:

Lehet, hogy ár-érték arányban amúgy jó, az viszont biztos, hogy a próbaútja nem sikerült: szerdán a XI. kerületben egyszerűen kiesett a bal hátsó kereke (az Index által közölt olvasói fotón egy kerék fekszik a földön, de a Modulo elvileg hátul ikerkerekes, nem tudjuk, mi történt a másikkal), és eltalált egy gyalogost, aki megsérült.

A buszon a hírek szerint ráadásul egy kínai delegáció utazott, épp azt próbáltuk demonstrálni nekik, hogy milyen jó kis busz ez, vegyenek ők is.

Frissítés:

Olvasónk, Déri Huba a cikk megjelenése után küldött néhány fotót és infót a balesetről:

„Igen, a hátsó tengelyen 4 kerék van, oldalanként kettő. A külső kerék elindult előre, és a villamosmegállóban várakozó fiatalembert eltalálta. Egy ilyen kerék olyan 60-100 kiló, ami 40 km/órás sebességgel tud ütni.”


„Nem tudom, mi lett a sráccal, ahogy láttam, nem igazán tudott lábra állni. De egyből mindenki rohant segíteni, azonnal hívtak mentőt.”

Reméljük, nem akkora a baj, mint látszott.

Frissítés 2.: közleményt adott ki a gyártó, az összes kerékcsavart megtalálta a rendőrség

(Forrás, nyitókép: Index)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.