Az Ír-tengeren fekvő Man szigetén a helybéliek egészen mesebeli házak házakra lettek figyelmesek. A miniatűr kuckókról készült képeket ezután felkerültek a közösségi oldalakra, míg nem eljutott a street-artosokból álló Anonymouse MMX figyelmébe is.

A házak átlagosan 30 centiméter magasak, a különleges méretválasztás nem a véletlen szüleménye. Úgy tartja a mondás, hogy ha körbenézünk  sziget legmagasabb pontjáról, a 621 méteres Snaefell csúcsáról, akkor hét királyságot láthatunk magunk körül: a Man Királyságot, Írországot, Skóciát, Angliát, Walest, valamint a mennyországot és a tengert. Az apró sziget ugyanis a Brit-szigetek földrajzi középpontja, ahol nagy hagyománya van a mondák mellett a legendáknak és a folklórtörténeteknek is, így óriásokról és tündérekről szóló mesék ezreit ismerik a helybéliek. És bár ezek az alkotások egyre inkább a figyelem középpontjába kerülnek, és a szigetre ellátogató turisták száma is szépen lassan nő, azt továbbra sem tudni, hogy ki állhat vagy kik állhatnak a rejtélyes, mesebeli projekt mögött.

Ez is érdekelhet:

Ennek a görög a hotelnek az ablakából néznénk, ahogy a nap megfesti az ég alját - Roadster

Hófehérre meszelt házak, égszínkék ablakok, kiváló éttermek és borok - Szantorini Görögország kvintesszenciáját jelenti. A vulkáni íven elterülő mágikus sziget nem véletlenül tartozik a világ leghíresebbjei közé. Ebbe a lenyűgöző környezetbe olvad bele a Hotel Istoria, a Szantorini-függők Instagram-kompatibilis butikhotelje.

(via)

És ezt olvastad már?
272-vel hasított bringával az új világrekorder