Orosz tudósok Bitcoin-bányászatra akarták fogni egy nukleáris kutatóintézet szuperszámítógépét
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Szarov egy zárt város Oroszország Nyizsnyij Novgorod-i területén, amit a szovjetek még azért húztak fel '46-ban, hogy lesprinteljék az amcsikat a hidegháború nukleáris fegyverkezési versenyében.

Az itt található atomfizikai kutatóintézet a mai napig teljes gőzzel üzemel. Még egy raktármúzeuma is van, melyben megtalálható Oroszország összes valaha kifejlesztett nukleáris fegyveréből egy-egy példány. A múzeum nyilván nem látogatható, ahogy semmi más sem ebben az objektumban, de azért "jó tudni", hogy ilyen is létezik, ugye?

A Cár-bombából is őriznek ott egy példányt

Bár Szarovot az oroszok egészen biztosan nem szeretik látni a címlapokon, most mégis történt valami, ami annyira epik fail sztori, hogy egyszerűen nem lehetett tőle megfosztani a közvéleményt.

A kutatóintézet szóvivője, Tatjana Zsaleszkaja hozta nyilvánosságra, hogy néhány tudósuk megpróbálta az intézet szuperszámítógépét kriptovaluta-bányászatra fogni.

Elmondta azt is, hogy a nagy terv végül nem jött össze, mert a biztonsági személyzet időben észlelte és megakadályozta a kísérletet, aztán az elkövetőket annak rendje és módja szerint le is tartóztatták. Tatjana ehhez csak annyit tett hozzá, hogy

Felhívnánk becses figyelmed a "tudomása szerint" részre. Ki tudja, Oroszországban hogy intézik az ilyesmit, ugyebár.

Más jelentések szerint a csoport kifejezetten a Bitcoin-bizniszbe ugrott volna bele, amihez bizony kell a számítási teljesítmény. Egy olyan gépet összerakni, ami bányászásra alkalmas, nem kevés pénzbe kerül, kivéve, ha az embernek hozzáférése van egy szuperszámítógéphez, vagy képes meghekkelni idegenek gépeit. A gond csak az, hogy ezek közül egyik sem legális.

A tudatlan tudósokat akkor csípték nyakon, amikor rávették a normális körülmények között teljesen offline működésre szánt számítógépet, hogy csatlakozzon a netre, és kezdje meg a bányászatot.

Tanulság: az, hogy nagyon okos vagy, nem zárja ki azt, hogy egyúttal nagyon hülye is légy.

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.