Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Hajime Shacho, egy elég ismert japán YouTuber 2016-ban feltöltött egy videót a csatornájára, melyben nem csinált mást, csak a házi feladatát. Igen, megcsinálta a háziját a kamera előtt, és most kapaszkodj meg, a klipet azóta több mint hárommilliószor nézték meg.

Ha pedig egy ismert YouTubernek bejön valami, mérget vehetsz rá, hogy akadnak követői. Így is lett; az úgynevezett Gyerünk tanulni!-klipek azóta annyira megszaporodtak a videómegosztón, hogy ma már simán lehet trendről beszélni.

Mutatunk kettőt, igaz, egy is elég lenne, hiszen ha egyet láttál, az összeset láttad.

Természetesen, mint általában mindenről, a neten erről is vita indult. Egyesek szánalmasnak bélyegzik ezeket a videókat, mások kritikaként fogják fel, amiért ismét kiderült, hogy tényleg mindenből lehet pénzt csinálni, a harmadik csoport viszont amellett kardoskodik, hogy a tanulós videók igenis hasznosak.

Szerintük ezeket a videókat azért nézik a japán fiatalok, hogy ezzel motiválják magukat, hiszen könnyebben fognak bele a tanulásba, ha azt látják, más is ezt teszi, esetleg nem szeretnek egyedül leülni okulni.

Hajlandóak vagyunk egyet érteni a legutóbbi véleménnyel, de nem vagyunk teljesen meggyőzve. Kétségtelen, hogy egy ilyen videó motiváló hatású lehet, de hiányzik belőle a szociális interakció, ami egyébként is egyre nagyobb problémát jelent a japán fiatalok körében.

Te mit gondolsz?

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.