Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Vice borította a bilit: a biedermeier egyik legjelentősebb mesterének, az osztrák Ferdinand Georg Waldmüllernek a Die Erwartete című festményén szereplő lány bizony nagyban nyomja a Tindert, pedig a kép 1860 körül készült.

Az időutazás legújabb bizonyítékára egy Peter Russell nevű művészettörténész figyelt fel, amikor a müncheni Neue Pinakothekben sétált bámészkodva. Mutatjuk a festményt. Már csak azért is vess rá egy pillantást, mert szép!

A mi szűklátókörűségünket bizonyítja, hogy nekünk soha nem jutott volna eszünkbe az a verzió, melyet Russel Úr végül előadott a Vice-nak, melynek munkatársa a több mint 150 éves alkotás forradalmi értelmezését az internet népe elé tárta.

A becsületükre legyen mondva, hogy a cikkükben azért azt is leírták, hogy még maga Russel sem gondolta komolyan a dolgot, hiszen teljesen tisztában van vele, hogy a képen lévő hölgy valószínűleg egy zsoltárt lapozgat.

Azt mondjuk tényleg nem lehet elvitatni, hogy a XXI. században ez a testtartás már egészen mást jelent, mint az 1800-as évek közepén, szóval az érdekességért mindenképpen jár a pont a vicces kedvű művészettörténésznek.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.