Költözködéskor vagy felújításkor kerül csak napirendre, azután viszont hosszú évekre az életed meghatározó része lesz a padlód. Ezért nagyon nem mindegy, hogy milyen padlót, hova és hogyan teszel le – ehhez adunk most pár könnyen emészthető és okos tippet.

Egyedi burkolat és játékos burkolatkiosztások

A padlóburkolásnál nagyon fontos előre meghatározni, hogy hideg- vagy melegburkolatot szeretnél-e letenni. Azután pedig azt érdemes eldönteni, hogy a klasszikusabb megoldásokat kedveled-e, vagy szeretnéd ezúttal feldobni a padlódat valamilyen egyedi tervezéssel! Már egy diagonál lerakással vagy játékos burkolatkiosztással is új megjelenést varázsolhatsz az élettereidnek – ehhez pedig, mivel rengeteg eltérő méretű és mintájú dekorelem érhető el, nem kell nagy kraft és mégis a klasszikus megoldások helyett sokkal izgalmasabb felületeket hozhatsz létre. Na de milyen padlóburkolatot is válassz?

Könnyű és halk: Vinylpadló

Itthon is egyre jobban elterjedt az utóbbi években a száz évvel ezelőtt feltalált vinylpadló – ami nem véletlen, ugyanis egy teljesen fahatású, de a fánál lényegesen egyszerűbben lerakható és takarítható padlótípusról van szó.

A vinyl padlók - jó hőszigetelésük révén- kellemes légkört teremtenek és a legmodernebb modellek olyan érzetet keltenek, mintha fából készültek volna. Például ez az jégfenyő mintás darab, ami 7,290 Ft / négyzetméter árért elérhető és otthoni használattal hosszú évekig tökéletes burkolatot biztosít.

Kopásálló, simán porszívózható és ápolása rém egyszerű: ha mondjuk ráömlik a kávé, csak elég áttörölni vagy felmosni, mivel sok más burkolattal ellentétben a vinylpadlóba nem jut be a nedvesség. Extra tipp: különösen ajánljuk ezt a padlót sötétebb terekbe, ugyanis egy ilyen világos padlóval jóval világosabbnak hat az egész szoba!

Fapadló – készen

Ha a klasszikus megoldások híve vagy, akkor pazar választás lehet egy minőségi, de mégis elérhető árú fapadló. Mint ez a szintén 7,290 forint / négyzetméter áron beszerezhető, valódi bükk fapadló, mely intenzív igénybevételű otthoni környezetben vagy közepesen igénybevett ipari helyiségekben egyaránt használható. készparketta.

A Twin Clic rendszernek köszönhetően ez a készparketta egyszerűen, a panelek ragasztó nélküli összeillesztésével lerakható. Bónusz, hogy melegvizes padlófűtés esetén is alkalmazható, valamint folt-, nedvesség-, csepp- és kopásálló is.

Laminált padló – olcsón, gyorsan, azonnal

Ha nem vet fel a pénz és ugyanannyira híján vagy az időnek is, akkor a te jolly jokered a laminált padló. Az utóbbi évtizedekben hatalmas technológiai fejlődésen ment keresztül az ipar, így a mai laminált padlók már tényleg hitelesen fahatásúak és otthonos hangulatot teremtenek.

Például ez a füstölt tölgy mintázatú padló, mely már 2,390 forint / négyzetméter áron, a fenti burkolatárak töredékéért beszerezhető, ápolása könnyű, ragasztómentes lerakása nagyon gyors és utána már azonnal boldogan futkorászhatsz is rajta.

+1: Falburkoló panelek az igazán kreatívoknak!

Miért csak a padlódat burkolhatnád famintás elemekkel és a falnak miért csak a festék vagy a csempe jut? Ha szeretnél esztétikus, kreatív és valóban formabontó újítást a tereidben, akkor vedd fontolóra ezt a piacon nagyon új és ötletes dizájnelemet! A képeken látható, Logolic Wall Effect 3D kiváló minőségű laminált dekorlapokból áll és akár házilag, szakember nélkül is simán felrakható.

Hogy még jobban megbolondítsd, ennél az 5,690 forint / négyzetméteres csomagnál  abszolút te döntöd el, hogy egyenletesen, lépcsőzetesen vagy épp „wild” módon keverve teszed-e fel őket a faladra!

Ha még több padlóburkolat érdekel, látogass el a BAUHAUS oldalára és szemezgess a bábeli választékból – de egyet ne felejts: míg a bútorok jönnek-mennek, a padló egy nagyon hosszú időre szóló választás, úgyhogy minden szempontot mérlegelve döntsd el, milyen padlóval mondod ki a boldogító igent!

És ezt olvastad már?
Annyira burzsoá, amennyire kell ez a csodás kaliforniai villa
Egyetlen stílusos teraszról sem hiányozhat ez a kiegészítő