Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Unod a sabloncuccokat magad körül? Ezzel az öt tippel most teljesen megreformálhatod a lakásodat.

A dizájn korántsem mindig pénz kérdése – legtöbbször a befektetett idő és energia az, ami egy izgalmas és unalmas lakás vízválasztója. Ha szeretnéd felpörgetni a tereidet, akkor íme néhány tanács dizájnerektől és belsőépítészektől a nagyon vagány otthonokhoz!

Kis terek – nagy minták

Az apró terekben nem annyira működnek jól az egyhangú, fehér falak; kicsi és unalmas hatást kelt legtöbbször egy pirinyó, fehér falú vécé vagy fürdő. Egy izgalmas, minták tapétával 180 fokos fordulatot vehet egy-egy ilyen apró tér, a legjobb értelemben.

Szín az átjárókba

Két szoba között nem szoktunk sokat időzni, ezért nem is fordítunk túl nagy hangsúlyt az előszobák, folyosók, átjárók kinézetére. Viszont ezek a köztes helyiségek is ugyanúgy a lakás/ház részei, így a kompletten vett esztétikához ők is hozzátesznek vagy elvesznek. Ha az előbbit szeretnéd, akkor javasoljuk, hogy lépj ki a komfortzónádból és próbálj ki egy vadabb színt az átjárókban, valamint kreatív képeket is dobj fel a falra – ezerszer menőbb lesz ez a köztes tér.

Keverd a stílusokat

Sok lakás ott válik nagyon unalmassá (vagy épp tragikussá) hogy ugyanolyan stílusú bútorokkal van tele, mert sokan azt gondoljuk, hogy csak a konkrétan összeillő dolgok illenek össze. De képzeld mondjuk el, hogy felveszel egy piros inget egy piros nadrággal és egy piros cipővel: ugye, hogy borzasztó?

Ugyanezt el lehet követni lakóterekben is, ezért erősen javasoljuk, hogy színekben, korszakokban, stílusokban és akár árazásban is legyenek eltérő megoldások az otthonodban. Százéves faliszőnyeg? Simán, csak ne egy furnérkomóddal. Übermodern minimál konyha? Pompa, de sokkal jobb a hatás, ha mondjuk mexikói csempékkel raksz ki egy részt vagy épp felteszel a falra egy kiállítási plakátot keretezve. Keverd bátran a stílusokat, hidd el, sokkal vagányabb lesz minden tér tőle!

Könyvespolc padlótól plafonig

Egyszerű és elég jolly joker megoldás a teljes falat, falrészt beterítő könyvszekrény; a könyvek mindig megnyugtató hangulatot és kreatív energiákat árasztanak. Nem is kell feltétlenül minden könyvet elolvasnod ahhoz, hogy úgymond dekorációs elemként is élvezd a rengeteg könyv nyújtotta hatást.

Otthonosság és a textúrák játéka

Végül egy általános jótanács: a nagyobb újratervezéseknél mindig figyelj oda, hogy az otthonosság és komfortérzet ne vesszen el – ha nem érzed magad jól a magad alkotta térben, akkor semmi értelme az egésznek. Javasoljuk, hogy egyfajta meditatív állapotban képzeld magad elé a tökéletes teret: mit látsz? Nézd meg a részleteit, milyen textúrák, anyagok, bútorok, domináns színek rendezik be a fejedben a leginkább imádott otthont – és csak ezután vásárolj bármit is, hogy már szinte kész a fejedben a koncepció.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.