A három legutálatosabb házimunka a férfiak szerint
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Szinte mindegyik házimunka utálatos, különben nem az lenne a szó fele, hogy munka, de csináltunk egy rövid, ám annál fájóbb top hármast.

Néha tényleg édes az otthon: igényes filmet nézni, videojátékozni, házibulit tartani, nagyot pihenni vagy jó társaságban eltölteni egy éjszakát tényleg az ingatlanhoz kapcsolódó örömök közé tartozik. Sajnos jön a de: ahhoz, hogy kulturált körülmények között tehesd mindezt, ún. házimunkát kell végezni.

És van három, amit mi, férfiak igazán utálunk.

Ablakmosás

Az ablak előnye és hátránya egyaránt az, hogy átlátszó (a vakablak ebben a vonatkozásban kivételnek számít). Mert annak örülünk, hogy bejön a fény, mi meg kilátunk, ám ha ezt koszrétegen keresztül tesszük, az kifejezetten zavaró. Márpedig az ablak koszolódik, tehát időről időre le kell mosni.

Nem lenne ez (akkora) gond, de nincs az a szer és az a rongy, amivel elsőre tökéletesen eltüntethető a dzsuva. Biztosan marad folt vagy csík – és biztosan a másik oldalon, mint ahol megpróbálod újból szerrel-ronggyal eltüntetni. Nagy munkával végül sikerül majd, hogy aztán gyönyörű, egységesen átlátszó, csillogó üvegfelület kezdhessen visszakoszolódni.

Fürdőszoba-takarítás

A lakás minden részét takarítani kell, de a fürdőszoba minősített eset: már az is elrontja a ragyogást, ha megszáradnak a tisztavíz-cseppek. Márpedig megszáradnak, a mosdóban is, a kádban is, a krómozott csaptelepeken meg aztán főleg.

Célszerű nem túl agresszív szereket használni, amelyek nem csak az orrt, hanem a környezet is irritálják, és ha gyakran takarítasz, nem kell a megkövesedett vízkő- és szappanmaradványokat eltávolítani, szóval annyira nem durva munka, de aztán elég egy lendületes kézmosás, és már ott is lesznek a pöttyök a csapon, a tükrön, a mosdón és a padlón. Remek.

Porszívózás

Minimum heti rendszerességgel eljön a porszívózás pillanata is. Illetve bárcsak egy pillanat lenne… A porszívózás harc, ahol nemcsak a piszok az ellenfél, hanem gyakorlatilag minden, ami a lakásban van: a bútorok, szőnyegek, kábelek, sarkok, szegletek, mélyedések, tényleg minden. A por és a szöszök mindenhová bejutnak, a porszívó viszont nem. Ha egy kiélt szerkezettel próbálkozol, az általában inkább zajt csinál tisztaság helyett, nagy eséllyel nem szűri ki az allergéneket, szóval nem annyiból áll a művelet, hogy szisztematikusan, faltól falig tologatod, aztán egy idő múlva kész leszel.

Az ablakmosással és a fürdőtakarítással szemben erre mondjuk van alternatív tippünk is – amellett, hogy csinálja meg más –, amivel már-már élvezetessé válik az egész. A Philips SpeedPro Max Aqua gyorsabb, mint a felpörgött Terka néni, akkus, hogy ne kelljen a kábellel szenvedned, és nem elég, hogy profin szív, de hasonlóan profin fel is mos, sőt, kézi porszívóként is használható, afféle három az egyben okoscucc. Ha szerzel egy ilyet, már csak két igazán utálatos házimunka marad.

A cikk létrejöttét támogatta a Philips Magyarország Kft.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.