A kreatívan elegáns lakások vezéralakja ez a Sao Paoló-i modernista otthon
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az összes bútorlábáig imádjuk.

A 100 négyzetméteres brazil lakás eredetileg az ötvenes években épült és pár éve újították fel teljes körűen. A jelenlegi tulajdonos még nagymamájától örökölte a növényekkel sűrűn beültetett világítóudvar köré épített lakást.

Az építészek igyekeztek megőrizni az eredeti lakás karaktereit, de például olyan újításokat dobtak be, mint a műgyanta padló és nem egy dizájnerbútor. Az eredeti acél ablakkereteket teljes körűen felújították és eredeti állapotukra hozták vissza, ami gyönyörűen emeli az indusztriális feelinget.

A dizájnerbútorokat nagyon ügyesen keverték a nagymama 1953-ból ottmaradt hagyatékával: egy fa komód és egy hatalmas tükör is még hetven évvel korábbról maradt itt. A falakat itt-ott mélysötét fával burkolt gardróbokra cserélték, melyek az esztétikai plusz mellett láthatatlan tárolókat is létrehozott.

A hálóban kibontották a régi téglafalig a falat, melyet fehérre festettek, szintén az indusztriális jelleg ápolásáért. A fürdőszobában elhelyezett, némiképp „archaizáló” kőcsempék pedig szintén a nagymama korát voltak hivatottak szolidan a lakásba csempészni.

Összességében pedig egy gyönyörű lakás jött létre, ahol minden nap szívesen elkortyolnánk egy jó brazil feketét.

(Építész: Cupertino Arquitectura)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.