A napsütést követi ennek a nagyon izgalmas háznak a mozgó terasza
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Kinetikus építészet lengyel jóbarátainktól.

A geometrikus, elegánsan hófehér ház nagyon különös módon reagál a napra: a terasza a nappali és a spa-rész között tud elforogni, hogy kövesse a napsütést.

A nyitott házrész 90 fokban tud elfordulni a nap mozgását követve – az építészek Quadrant House-nak keresztelték a házat, amely a kvadránsa, a kör negyedrészére utal. A ház így vagy a nappalinak, vagy pedig az edzőteremmel kialakított spa-résznek a nyitott kibővítésévé válik (melyeken tolható üvegajtók vannak) és bizonyára elég mókás is lehet benne ücsörögni, miközben forog.

A terasz emellett megóvja a belső tereket a direkt, zavaróan erős napfénytől; ha pedig alacsonyan ül a nap az égen, külső rolók válnak egybefüggő fallá, ami a napot és a szelet is megfogja. A mozgó terasz a fűbe épített sínpályán mozog – és mivel folyamatos mozgásban van, ezért a fű is simán tud nőni a teraszpadló alatt.

A mozgást érzékelő szenzorok irányítják automatikusan: ha bármi akadályt észlel, azonnal megáll a fordulat – de lehet manuálisan is irányítani. A kétemeletes ház a kertből teljesen nyitott, viszont az utca felé csupán néhány ablaka van, így biztosítva az privát szférát. Azért mit mondjunk, nagyon vagány lett!

(Építészek: KWK Promes)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.