Akik nem hallottak még Patagóniáról, azok talán az amerikai kontinens legdélibb csücskét – a Déli-sarkkör közelsége miatt – zord, leunt helynek hihetik. Nos, eláruljuk: ők mind tévednek. Méghozzá óriásit.

Patagóniában a nyarak igen rövidek, és legfőképp a mi márciusunkra emlékeztethetnek minket. Ez az ember által szinte még érintetlen vidék egészen bámulatos látványban fogadhat bennünket: hegyek, gleccserek, fjordok, színes erdőrengetegek. Az Argentína és Chile területén fekvő régió talán valóban a világ végén van, azonban ha ilyen a világ vége, akkor már nem is félünk annyira az elmúlástól.

Az Awasi Patagonia Lodge pedig egy kiváló hely arra, hogy miközben felfedezed Dél-Amerika déli csücskét, hangulatos helyen húzd meg magad. Tizennégy faházikó közül választhatsz, méghozzá a Torres del Paine Nemzeti Parkban, közel a Sarmiento-tó és a patagóniai sztyepp. Elképzelni sem tudunk jobb helyet a világtól való elvonulásra.

Ez is érdekelhet:

 

Bármelyik kert végében jól mutatna ez a szuperkabin - Roadster

"Inkább műalkotás, mint funkcionális eszköz" - mondják a kis mobil házikójukról a kanadai Mono kabin megálmodói, és ha akarnánk, se tudnánk vitatkozni velük. Pedig amilyen ötletes és mutatós, legalább annyira praktikus ez a Douglas-fenyőből készített testreszabható kuckó. A nagyjából három és fél méter magas, két és fél méter széles hajlékot tetszés szerint rendezhetjük be, de a legjobb funkciója nem ez, hanem a mobilitása.

(via)

És ezt olvastad már?
Ilyen az, amikor az eklektika a minimalizmust is magába olvasztja