Ez a német ház bizonyos szögből nézve úgy fest, mint egy hatalmas bárka, megint máshonnan meg olyan, mintha egy hatalmas szörny nemes egyszerűséggel kiharapta volna a közepét. Persze a valóság ennél sokkal unalmasabb.

A szürke ház egyik része fészerként, a másik pedig lakóhelyként szolgál, persze kellett azért ahhoz egy kis mérnöki merészség, hogy a hagyományos allgäui házat két ilyen absztrakt építménnyé szabják át. Nekünk tetszik ez a megoldás, ehhez jön még a fában fürdő világos enteriőr – a padlózattól a falakon keresztül a mennyezetig –, a csodás alpesi táj pedig tökéletes fűszerként igazodik ehhez az impozáns történethez.

Ez is érdekelhet:

Ijesztő lehet ebben a korábbi börtönből kialakított szállodában aludni - Roadster

A napsugarak beragyogják a szobákat, a fény is szikrázik. Ilyen környezetben akkor sem lehet szomorú a szívünk, ha az éjszakákat egy korábbi börtön ablakai mögött kell töltenünk. Merthogy ebben az offenburgi hotelben valamikor a 19. században még bűnözők alkották szállóvendégek listáját, igaz, ők nem csupán néhány éjszakára csekkoltak be, hanem hosszabb ideig élvezhették a Heinrich Hübsch építész által tervezett épület vendégszeretetét.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon