Egyáltalán nem mindegy, milyen ajtók nyílnak meg előtted

Sokszor hamar túl akarunk lenni az ajtók kiválasztásán, pedig ez hiba. Legyünk körültekintőek, ha már van kínálat!

Felújításkor, költözéskor hajlamosak vagyunk a berendezésekre, a bútorokra, a fényekre figyelni, és nem törődni olyan, apróbbnak tűnő kérdésekkel, mint az ajtók kiválasztása. Pedig mivel ajtót nem gyakran cserélünk, nagyon is fontos, hogy hosszú távra válasszunk, körültekintően. Kínálat bőven van!

Kültér, beltér

Szegény ajtónak nincs könnyű dolga, illeszkednie kell a ház stílusához, de a te ízlésedhez is. Szerencsére rengeteg formájú és színű ajtó kapható, így ezt az akadályt át tudod ugrani. A kültéri ajtónak ezen kívül biztonságosnak és strapabírónak is kell lennie, a beltérinél pedig még fontosabbak a finom részletek: ha kell időzz el 15-20 percet két árnyalat összehasonlításával, de ne kapkodd el a döntést.

Dekor 42

Maradjunk ez utóbbi kategóriánál. Mutatunk egy egyszerű fehér ajtót, ami időtlen, minden stílushoz és otthonhoz remekül illeszkedik, tényleg nagyon könnyű a színvilágát összeegyeztetni bármilyen környezettel.

Egyszerű, de bombabiztos választás: nagyobbnak, világosabbnak láttatja a helyiségeket, elegáns és minőségi külsőt sugároz, ugyanakkor egyáltalán nem drága. És az sem utolsó szempont, hogy könnyen tisztítható és ellenálló felülete van.

Ár: 27 980 Ft (ajtó+tok)

Genewa PN

Persze lehet, hogy valami különlegesebbre vágysz, esetleg irodába keresel ajtót, mondjuk egy tárgyalóhoz, vagy simán csak mégsem tartod megfelelőnek a bútorhoz a fehéret. Ez a borovi fenyőből készült tömörfa ajtólap (és ajtótok) megoldhatja a gondjaidat:

Az ajtó arányos tagolása egyszerű, de ízléses díszítés, és ami még szerencsésebb: jobbos-balos kivitelben is kapható, méghozzá most akciósan.

Ár: 36 990 Ft

Cando Salamanca

De nem menjünk el a bejárati ajtók mellett sem! A Salamanca tokszerkezete például 6 légkamrás, 70 mm beépítési mélységű, nagy keménységű, hőhídmentes, és kiváló hang- és hőszigetelő profilból készült. Valószínűleg pontosan ezt az erős és tartós ajtót keresed.

A megbízható és tartós működést a szárny- és tokprofilba fűzött, körbefutó horganyzott acélmerevítés biztosítja. Azt mondod, túlságosan is szakmai leírás ez? Jó, akkor csak annyit jegyezz meg: a zárszerkezet öt ponton záródik, három erősített ajtópánttal. Tehát biztonságos. És ez nagyon fontos.

Ár: 54 990 Ft

Hörmann ZK

De ajánlhatunk másik hat légkamrás, nagy keménységű, hőhídmentes, kiváló hang- és hőszigetelő tokszerkezetű ajtót is. Más a dizájn, de a megbízhatóság és a tartósság a Hörmannál is megkérdőjelezhetetlen.

 

Az ajtólap négy centi vastag, a felszereltség része a műanyag zárnyelv és az acélretesz, a szakállas zárbetét, és persze a kulcs is. Alul az ajtólap egy megfelelő fűrész segítségével lerövidíthető, ami felújításnál nagyon hasznos lehet!

Ez utóbbi például olyan érdekesség, amit csak úgy lazán odavetve máris beszélgetést kezdeményezhetsz a vendégeiddel. Ez is bizonyítja: egy jól kiválasztott ajtónak akár szociális funkciói is lehetnek.

Ár: 42 990 Ft

Mi a BAUHAUS kínálatából vettünk a terméktippjeinket, és bár most csak négyfélét mutattunk be, ha megindult a fantáziád, számos másféle ajtót-ablakot is megtalálsz, de még a lakás dekorációjához is kapsz ötleteket és megoldásokat.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon