Milyen a tökéletes grillsütő? Mire figyelj, amikor megveszed? És milyen jóféle készülékek vannak, amiket akár már ma délután hazavihetsz? Nyugalom, mondjuk, mutatjuk!

Grillsütőt választani látszólag egyszerű feladat, pedig van néhány csapda, amit el kell kerülnöd ügyesen. Márpedig sütőt venni kell, az nem kérdés: szép az idő, zöldell a kert, üzennek a haverok, hogy találkozzunk már. Jó, mondod, te hozz piát, én választok húst, ha többen is leszünk, kerítünk sajt– meg zöldségfelelőst is.

Eddig az idill, ami eljön majd a grillparti estjén is, de addig kell egy kis hidegvér: rátalálni a számodra tökéletes sütőre!

Először is tudatosítsd, hogy a grillsütő hosszú távú választás. Ezért figyelj oda nagyon a minőségre, tartós, komoly sütőt vegyél, később egy rozsdás vasat úgysem tudnál rásózni senkire.

Azután nézz szét a kertben. Sokszemélyes grillsütőt csak akkor válassz, ha van is hely a társaságnak. Ha viszont szűk a tér, a faszenes sütőket felejtsd el, veszélyes lehet, amikor nagy a tömörülés. Tehát kicsi kert=meghitt, családi(as) partik, mély beszélgetések, elektromos grillsütő.

Ha viszont most dacosan azt mondod: „nagy a kert, jöjjön csak mindenki!” akkor figyelj!

Nagy társasághoz gáz– vagy faszenes grill javasolt, meg lehetőleg egy súlyos, stabil sütő, mert ugye zárt rendszerben az entrópia folyamatosan nő, főleg ha sokan vagytok és ittatok is. Itt is van egy válasz erre a kihívásra:

Kingstone Black Angust

A fenti készülék 30 kilós, három grillrostélya van, faszenes tüzelésű, tehát mindenben megfelel a fent sorolt igényeknek. A stabilitását két kerék befékezésével még növelheted is, és

mivel a grillrács magassága állítható, húst, halat és zöldséget is grillezhetsz vele.

Figyeltek a praktikumra is, az egyik oldalra fogantyút tettek, a másikra akasztókat, és polc is van, ahol tárolhatod az elkészült ételeket és tányérokat.

Egy tippet azért adnánk: ha van gyerek a közelben, inkább mégse lógass grillszerszámokat az akasztóra. Minden más viszont nagyon rendben van, mehet is a bulisorozat, amihez csak egy egyszeri 71 990 forintos beruházás szükséges.

Kingstone Cliff 670

Ha igazán elkápráztatnád a többieket, választhatsz egy ilyen vagány gázgrillt olyan extrákkal, mint a beépített hőmérő vagy a külön, fokozatmentesen állítható égőfejek. Ez utóbbiak rozsdamentesek, hatan vannak, és gondoskodnak az egyenletes hőelosztásról.

A kezelőgombokat LED-világítással szerelték fel, ami nagyon jól jön sötétedés után, a gyors sütést pedig a dupla falú, zománcozott belső tér garantálja. Ha arra is képes vagy figyelni, mikor és mennyit kell fedő alatt sütni az egyes húsokat, akkor egyenesen neked tervezték a 670-est: az üveg előlapon át mindig szemmel tarthatod a sülő ételeket.

A kivehető, kerek grillrácsot kicserélheted pizzakőre vagy sütőlapra, amelyekkel akár feltétes tésztákat, zöldségeket, apróra vágott húsokat is süthetsz.

Őrület, de még ezzel sincs vége a csodáknak: van integrált, motoros nyárs, és oldalsó, infravörös égőfej, két polc az alsó szekrényben, valamint sérülés– és időjárásbiztos külső. Oké, 279 900 forint, de megéri, nagyon is.

Buschback Boston

Merőben más stílust képvisel az alábbi sütő, sokkal inkább meditációs objektum, mintsem a flekkenpartik örökös sztárja.

A Buschbeck Boston hangulatos, nyugalmat áraszt, ezért elsősorban romantikus estékhez vagy családi grillezéshez tudjuk elképzelni.

Száraz fát, rönköket vagy szenet is égethetsz benne, az aprószemű drótháló megállítja a kipattogó szikrákat. Arra azért feltétlenül figyelj, hogy csak kültéren, egyenletes felületen használd, mert akkor kiváló választás 66 990 forintért.

MCZ Assuan

Végül itt a másként dekoratív, de ugyanúgy teljes grillélményt nyújtó MCZ Assuan, ami a különleges külsejével akkor is feldobja a kertet, amikor épp nem raksz benne tüzet.

Fűtheted fával, faszénnel, a könnyű és gyors begyújtást az Easy Fire-rendszer segíti, a krómozott grillrácsa négy szinten is elhelyezhető, de van külön ételmelegítő rácsa is. Mindössze 99 990 forint, de örök élményeket adhat.

Mi a BAUHAUS kínálatából vettünk a tippjeinket, és bár most csak négy féle lehetőséget mutattunk, a szaküzlet kínálatában grill témában is számtalan egyéb lehetőséget találsz.

És ezt olvastad már?
Két minimál stílusú skandináv ház, amibe gondolkozás nélkül beköltöznénk – azonnal
Rengeteg fotód, videód, nagy fájlod van? Megtelik a géped? Itt a megoldás, ha állandóan tárhely gondokkal küzdesz!