A világ legjobb dolga egy kert, ha minden a helyére kerül benne. Ahhoz, hogy ez szó szerint megtörténhessen, kisházra vagy tárolóra lesz szükséged. Mutatjuk a legjobb megoldásokat!

Egy kert a szó szoros értelmében gyógyszer lehet, bizonyított tény, hogy már az is pozitívan hat az egészségre, ha kertre néz az ablakod. Ez az a hely, ahol relaxálhatsz, csökken a stressz-szinted, a kerti munkától pedig még az erőnléted is javul.

Éppen ezért mi segítettünk már megtervezni a kertedet, aztán mutattunk neked pöpec kertibútorokat, mutattunk egy csomó jóféle burkolatot, és praktikus fűnyírókat, hogy ápolt, rendezett lehessen a kerted.

De mikor már azt hinnéd, hogy mindennel készen vagy, eszedbe jut még egy kérdés, mint Columbo hadnagynak:

De hol fogom tárolni a szerszámokat, bútorokat?

Naná, hogy egy kerti kisházban! Nem kell aggódni, egy jól összerakott fészer nem foglal sok helyet, nem drága, és nagyon gyorsan beszerezhető.

Mint például a KETER Artisan 9x7, ez a praktikus és tágas szerszámosház. Mindent, ami a kert ápolásához kell, szépen betehetsz ide, van rá hat négyzetmétered és 226 centis belmagasságod.

Mi több, a széles, kétszárnyú ajtónak köszönhetően még akár egy fűnyírótraktor is könnyen elfér benne.

Nincs szükség alapra, a ház egyszerűen, vízszintes kavicságyra építhető. Nem igényel karbantartást, nem rozsdásodik, másfelől ha egyedi színt akarsz, előkezelés nélkül lefestheted bármilyenre, így tehát bőven megér 364 990 forintot.

Az oldal- és hátsó falai szabadalmaztatott, magas minőségű Duotech műanyagból, a tető és padló pedig erős polipropilénből készült, így rendkívül strapabíró - az acélerősítésű tető a 200 kg/m² hóterhelést is kibírja.

Ám lehet, hogy kimondottan fa építményt akarsz. Nyugalom, mutatjuk is az északi lucfenyőből készült Mikka faházat! Ez is 4 m² felett van, az ajtaja több mint egy méter széles (120x172 centis, egészen pontosan).

Kifejezetten jól mutat egy kertben, de az sem mellékes, hogy elnyerte a felelős erdőgazdálkodást igazoló tanúsítványt, ami szavatolja, hogy megfelel a környezettudatos és társadalmilag felelős termelés, valamint gyártás feltételeinek.

Mikka beépítések és tartozék nélkül, lapra szerelve érkezik majd el a 159 990 forintos árért. Két dologra figyelj: a zsindely nem tartozék, külön vásárolható, telepíteni pedig fa- vagy betonalapra szükséges.

Mikkára igen hasonlít a nagytestvére, az Oslo faház. Szintén északi lucfenyő, szintén képes tárolni mindent, amire csak szükséged lehet a kertben, ugyanakkor van egy klassz kis tornáca is, ami rendkívül praktikus tavasztól őszig.

Mivel a tetőfelület közel tíz négyzetméter, felpimpelheted napelemekkel, így akár a villanyszámlád csökkentésébe is besegíthet. Az alapterület különben 4 m² felett van, és ez is megkapta a felelős erdőgazdálkodás-tanúsítványt. Mivel nagyobb, többe is kerül, 229 990 forintba pontosan, és rá is igaz, hogy fa- vagy betonalapra kell telepíteni, illetve a tetőt tetőfedő anyaggal szükséges ellátni.

„Szép-szép, de nem szeretnék kerti házat” – mondhatod most magadban, és előállhatsz olyan igényekkel, hogy

kisebb helyet foglaló, olcsóbb, még egyszerűbb megoldás érdekelne, főleg mert nincs olyan sok kerti szerszámod.

Akkor neked találták ki a Keter univerzális tárolót. Egyszerű és elegáns dizájn, természetes fára emlékeztető felület, a tároláshoz ideális paraméterek, jelesül 146x120x82 centiméter.

Magas minőségű anyagokból készült, hatékonyan védi a benne tárolt tárgyakat a szennyeződésektől és a nedvességtől, és mindössze 50 990 forintba kerül.

Ne feledd, egy jó tárolóval szó szerint a helyére kerül minden, neked pedig már csak el kell heverned a fűben, hogy élvezhesd a közelgő nyarat.

Mi a BAUHAUS kínálatából vettük a tippjeinket, és bár most csak a hatalmas választék egy részét mutattuk be, ezen kívül sörpadokat, napernyőt, és sok egyebet is megtalálsz ott, amire a kertben szükséged lehet.

És ezt olvastad már?
Két minimál stílusú skandináv ház, amibe gondolkozás nélkül beköltöznénk – azonnal
Rengeteg fotód, videód, nagy fájlod van? Megtelik a géped? Itt a megoldás, ha állandóan tárhely gondokkal küzdesz!