Csodás magyar házat méltat az egyik legnagyobb építészeti portál
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A meghitt, kedves és nagyon kontrasztos családi házra az Archdaily is felfigyelt.

Csömörön épült meg idén ez az Architecture Uncomfortable Workshop (AU Műhely) tervezte ház, mely utcafrontról egy átlagos (mondhatni befejezetlen hatást keltő) épület – a csoda bent történik.

A hátsó kertre hat ablak nyílik és egy ajtó, a belső tér pedig úgy került kialakításra, hogy az épp gyermeket váró fiatal család könnyedén válaszfalakat húzhasson fel, így szeparálva el az egyelőre teljesen egyterű házból a családi hálót és akár két gyerekszobát is – jelenleg csak a fürdőszoba és egy munkahelyiség került külön szobába.

A hetven négyzetméteres családi házban erősen dominálnak a skandináv letisztultság szelei: a belső terek kicsit olyanok, mintha egy meghitt szaunában ücsörögnénk. Az utcafronti rideg beton és a benti, melegséget árasztó fa szándékos választás az építészcsapattól: két világot szeparál el a nagyon elütő anyaghasználat és megmunkálás.

Biztosan nem mindenki ízlésébe fér bele ez a fajta, már-már puritán letisztultság, de mi igazán szeretjük és nagyon örülünk, hogy Magyarországon is épülnek ilyen modern, nemzetközi építészeti irányokat mutató házak – szóval nagy gratula az AU-nak.

(Fotók: Zoltai András) 

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.