Egy szarvasvadász nő és férje lakik ebben a stílusos norvég házban

Itt bizony a nőnél van a puska.

A norvég Rever & Drage építészstúdió építette meg ezt az 1/3 Ház névre keresztelt otthont, aminek a neve mindent elmond: a ház egyharmada lakható, kétharmada pedig nagyon stílusosan üresen maradt és szerkezetileg készen áll, hogy tovább folytassák, ha a pár családalapításba fog és több pénzük lesz tovább építeni a házat. A vadregényes vidéken épült, kétemeletes házban egy fiatal házaspár lakik; a feleség szarvasvadászattal foglalkozik.

- magyarázzák az építészek, Tom Auger, Martin Beverfjord és Eirik Lilledrange.
A dizájn emellett még egy megoldásra váró problémára is reflektál; míg a férfi egy meghitt, meleg otthont szeretett volna, szarvasvadász felesége egy praktikus helyet kért a puskáinak és az elejtett állatok feldolgozásához szükséges felszereléseinek.

A tetős verandarész tökéletes erre a célra, méghozzá úgy, hogy nem érintkezik az otthon többi részével. Mellesleg valószínűleg tök jó összejöveteleket is lehet itt tartani, vagy épp járművek is leparkolhatnak a tető alatt.

A száz négyzetméteres épület vizuálisan elég különböző karakterpáros: az otthon hagyományos, minden oldalon kedves ablakokkal, míg a verandarész elég kortárs ezzel a konkáv résszel. A kontrasztot szintén erősíti az anyaghasználat: a házrésznél függőleges, világosbarna lécek – a verandarésznél jóval sötétebb, vízszintes deszkák.

- vélik az építészek.

A ház  Øksendalban épült, Sunndal egyik részén és varázslatos hegyek veszik körbe. A faépületben a földszinten található a nappali, a konyha és egy mosókonyha, az emeleten pedig a háló, a gardrób, egy tévés-társalgós nappali és a fürdő.

Igazán megnéztünk volna egy képet a házaspárról, ahol a feleség a szarvasvadász, de sajnos nem találtunk – a ház viszont így is csodás.

(Fotók: Tom Auger/Rever & Drage) 

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon