Potom 73 millióért tiéd lehet ez az amerikai földalatti atomrakétakilövő-állomás
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A hidegháború alatt még Mike-01-nek hívták, és egy légy sem juthatott be ide engedély nélkül. Ha képregény-főgonosz akarsz lenni, ezt ne hagyd ki!

A Kansas Citytől nagyjából 45 perces autókázásra lévő támaszponton annak idején az amerikai légierő tisztjei 24 órás szolgálatot láttak el a hét összes napján, hogy az itt tárolt Minuteman I ICBM típusú interkontinentális atomrakétát baj esetén azonnal az oroszok nyakába lehessen hajítani.

A létesítményt 1995-ben kiürítették, a kilövőállást pedig betonnal töltötték fel, de a közel négy hektáros telken jelenleg is áll egy 385 négyzetméteres épület, illetve a földalatti komplexum egyes részei is érintetlenek maradtak. Mivel a telek már semmilyen nemzetbiztonsági jelentőséggel nem rendelkezik, ezért eladósorba került, és hogy minél hamarabb vevőre találjon, az eBay-re is feltolták. A vételár 250.000 amerikai dollár, ami nem is tűnik olyan soknak, ha megnézed, mekkora élettért kapsz érte cserébe.

Kezdjük azzal, hogy a terület gondosan körül van véve szögesdróttal erősített lánckerítéssel. Ha ez a biztonság elég volt a ruszki szabotőrök ellen, akkor az új tulajdonosnak sem lesz baja a tapló szomszédokkal, az tuti. A földfelszíni épületben öt hálószoba, egy konyha, egy számítógép-szoba, egy biztonsági iroda és egy garázs található, illetve külön zuhanyzó a férfiak és a nők számára, így reggel nem kell arra várnod, hogy az asszony felkenje a vakolatot.

Az épület maga egyébként hatalmas, komoly rengéseket elnyelni képes talapzaton fekszik, és grátisz kapsz mellé egy 1100 négyzetméteres parkolót, meg egy helikopter-leszállóhelyet. Ja, azt se felejtsük ki, hogy a parkolóban leállított lakóautók simán rá tudnak csatlakozni a víz, szennyvíz és elektromos hálózatra.

Az igazán kúl dolgok pedig még csak most jönnek.

Az irányítóterem épen maradt része ugyanis szintén lakható, így a feleséged mellé kapott anyóst simán le lehet költöztetni a föld alá, ha nagyon jönni akar. Ide egy tíz tonnás acélajtón keresztül lehet bejutni, amit az ellensúlynak köszönhetően fél kézzel is ki tudsz nyitni, és ez már annyira baró, hogy elő is vettük a kalapácsot, hogy feltörjük a malacperselyt.

Csupán két dolog szól a vásárlás ellen. Az egyik, hogy a környezet jelenleg nem különösebben barátságos, és zöldellő fauna híján nem is valószínű, hogy valaha az lesz. A másik pedig, hogy manapság Donald Trump egyre habosabb szájjal beszél a fegyverkezésről, így az is lehet, hogy az új tulajdonos ajtaján egyszer csak kopogtat a hadsereg, hogy "helóka, visszaköltöznénk, ha nem baj".

Szóval nagyon klassz, de azért inkább mégis gondold át a dolgot, mielőtt utalod a zsét!

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.