Eladósorba került ez az elhagyatott katonai erőd Wales partjai mellett
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ez az ingatlanhirdetés rendesen felcsigázott minket: a walesi Milford Haventől nem messze lévő, régóta elhagyatott 19. századi katonai erőd keresi új gazdáját.

A Stack Fort Rock 1850-ben épült, hogy megvédje a szigetet egy esetleges francia invázió esetén, ha mondjuk III. Napóleonnak hódítgatni támadna kedve. A létezése később okafogyottá vált, így ma már nincs éppen túl jó állapotban. Nem árt, ha a tatarozás elkezdése előtt ránéz egy építész, hogy statikailag mennyire biztonságos az épület, és a túlburjánzó vegetációval is akad majd némi gondja az új tulajdonosnak.

De még ezekkel együtt is tagadhatatlan, hogy az ingatlanban van fantázia. Egy hozzáértő irányítása alatt valami elképesztően rafinált uradalommá lehetne varázsolni ezt a lakatlan szigetet. Miután megnézed a képeket, biztosan lesz neked is néhány ötleted.

További érdekesség, hogy a terület és az épület méreteit tekintve az ingatlan kezdő ára akár még meglepően alacsonynak is nevezhető: nagyjából 150 millió forint értékű angol fonttal a zsebedben már indulhatnál is érte.

Laknád?

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.