Az Electrolux UltraSilencer Zen nem egy csendesebb porszívó. Hanem egy olyan, amelyik megváltoztatja a szokásaid.

Egyetlen eset létezik, amikor a porszívózás közben keletkező hang kifejezetten élvezetes:

Sajnos kizárt, hogy ilyen még egyszer előforduljon, ezért kijelenthetjük, a porszívózás közbeni hanghatások kivétel nélkül mindig zavaróak. A megoldás elméletileg egyszerű, műszakilag viszont nem annyira: a csendes porszívó. A nagyon csendes.

A tesztelésre kapott Electrolux UltraSilencer Zen nagyon csendes, annyira, hogy a világ összes porszívója hangosabb nála (külön-külön működtetve is). 58 decibel a maximális hangereje, ami azt jelenti, hogy csendesebb, mint a lakás zajai általában. Amikor először bekapcsoltuk a szerkesztőségben, és a hátán megjelent a fokozat száma, összenéztünk, aztán odanyúltunk a cső végére – szív, és ennek tényleg ennyi hangja van.

Feltoltuk maximumra a szívóerőt, alig lett hangosabb. A másik szobából meg csak néztek, mert azt mondtuk, mindjárt bekapcsoljuk a földkerekség leghalkabb porszívóját, kíváncsiak voltak, de nem hallottak semmit. Közelről van valami tompa búgás, nem a süvítő, éles fajtából, hanem a nyugtatóan mélyből. Ebben a gépben alighanem több a szigetelés, mint egy kombi hűtőben.

Ha azt gondolod, ez egy kicsit tökéletesített háztartási gép, nagyot tévedsz. Nem annyiról van szó, hogy csendesebben takaríthatsz – már ha nem nyiszatolsz a padlón a kefével, mert az sokkal hangosabb, mint a gépzaj –, hanem hogy régi szokásokat felejthetsz el, és új, sokkal jobb szokásokat vehetsz fel.

Alszik a gyerek, hisztis a szomszéd, nem akarod megijeszteni a macskát, túl korán van, túl késő, úgyis fáj a fejed – ezek a múlt problémái, ha a hangos porszívódat az ultracsendesre cseréled. És mik az új szokások? Minden, amit csendben, minimális mozgás közben tudsz végezni. Olvasás nem annyira, zenehallgatás viszont kifejezetten. Vagy belemélyedhetsz a gondolataidba – a keményebb burkolaton és szőnyegen is szuperhatékony gép működésére nem kell figyelni, tologasd végig a kefét mindenhol, és kész. Erre persze nem csak mi gondoltunk, hanem maga az Electrolux is, olyannyira, hogy Rakj rendet a fejedben néven informális meditációs programot készítettek.

 

Elő a Zent, és indulhat a relaxálás!

(Fotó: Donkó Péter, modell: Dóri)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.