Az Oldson Kundig design cég újraértelmezte a tóparti nyaraló fogalmát, és a Chicken Point Cabin névre keresztelt pazar lakkal tulajdonképpen egyesítette a természetet a belső terekkel.  

A tulajdonosok kérése a tervezők felé csupán annyi volt, hogy a házat egész évben tudják használni, de különösen a nyári időszakban. Az irányelv egyszerű volt: a ház legyen annyira nyitott a vízre, amennyire csak lehetséges. A válasz egy nagy csuklós panorámaablak formájában érkezett, ami szó szerint megnyílik a tájnak.

Ezzel együtt éppen ez az elem volt, ami a legnagyobb tervezési és műszaki kihívást jelentette. Eleinte egy egyszerű ellensúlyt képzeltek el, homokzsákokkal, de végül egy fogaskerekekkel hajtott mechanikus rendszer lett a megoldás, amely minimális erőkifejtéssel is úgy kezeli a gigantikus, 6 tonnás acél-üveg ablakot, akár egy garázskaput.

A teljes házat nézve a beton blokk, a vas kandalló és a rétegelt lemezek a leghangsúlyosabbak az ablak után.

Végeredményben egy olyan tágas, téliesíthető nyári loft született, amiben tizen is kényelmesen elférni, és ahol a természet tulajdonképpen a nappaliba költözött.

A pokolba is, ha ilyen az élet egy vízparti kabinban, mit keresünk még mindig a nagyvárosban?!

(via Archdaily)

És ezt olvastad már?
Stílusos fotelt tervezett az Aston Martin Vanquish dizájnere
További cikkeink a témában