Fantasztikus, függőleges erdővel épül kertváros Újpesten és már alig várjuk!
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A milánói Bosco Verticale mintára húzzák fel Újpesten azokat a 17 emeletes lakóházakat, melyek egész hosszában telis-tele lesznek fákkal. Nézd meg, milyen csodás lesz!!!

A vertikális erdő, azaz a Bosco Verticale 2014-ben készült el Milánóban: a 112 méter magas ikertornyok oldalain kialakított teraszokra összesen 780 fát és még számtalan bokrot telepítettek, egészen különleges élményt nyújtva az összesen 113 apartman boldog tulajdonosának.

Az olasz tervezés igen-igen környezettudatosan példamutató a modern, városi építészet és a természet összehangolására, így nem kicsit ugrálunk örömünkben, hogy nálunk, a negyedik kerületben megvalósul egy ilyen fantasztikus projekt!

A Metrodom Panorama lakónegyed teraszain durván 1 köbméteres betonteknőben növekedő, 3-6 méteres fák lesznek a tervek szerint, a többlet terhelés miatt a teraszok teherbírása speciális lesz.

A tervező Hajnal Építészeti Iroda a lakóktól független automatikus öntözőrendszerekkel oldja meg a vízellátást. A kertészetet ipari alpinisták végzik, hogy a szakembereknek ne kelljen átmenni a lakásokon. A függőleges erdős, összesen 650 lakással kialakított épületeket az újpesti Szent István tér és a Duna közé tervezik, az egykori bőrgyár területén található üres telekre.

Az építkezés tavasszal kezdődik, várhatóan 2018 végére fejeződik be és a tervek szerint öt év kell majd ahhoz, hogy az erdősített toronyházak elnyerjék a végleges formájukat. - olvashatjuk a Magyarepitok.hu oldalán. Mi alig várjuk és ezaz, csak így tovább a környezettudatos építkezéssel!

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.