Mai kedvencünk ez a teljesen természetes alapanyagokból épült finn utazóház
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A minimálélet, a környezettudatosság és a finn stílusosság házassága nagyon király frigy.

A luomokotira keresztelt projekt megalkotója Toni Goltz, aki szeretett volna létrehozni egy teljesen önfenntartó és rengetegféleképp variálható házikót. A tervező az élet és az otthon fogalmait szerette volna mélyebben megérteni és egyben újraértelmezni is; a gondolkodás közben pedig világos lett számára, mennyire egyszerűen és természetesen is lehet élni, méghozzá korlátlan mozgásszabadsággal, a természet lehető legkevesebb megkárosításával.

A ház tervezésének középpontjában a kör alakú formák és a saroktalanság állt; a folyamatos, meg nem törő formák. Az alakválasztást emellett a ház szállításának aerodinamikája is irányította. A ház egyenletesen szigetelt, és oszlopként a ház hosszanti gerendáival meg is lehet támasztani.

Toni Goltz 1985-ben született Espoo-ban, Finnországban. Építészetet tanult, majd elhelyezkedett egy nagy építőipari vállalatnál, majd felmondott, mert úgy érezte, valami nagyon mást jelent számára az épített tér. Így néhány éves gondolkodás és álmodozás eredményeként úgy döntött, hogy elkezd építeni egy mobil miniházat, melynek eredménye ez a koti.

Ha esetleg személyesen is érdekelne és Finnország felé sodorna az élet, akkor írj Toninak, ugyanis a tervező örömmel megmutatja a Lohjanjärvi-tó melletti érdeklődők számára.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.