Erre a négy dologra figyelj, ha pöpec fürdőszobát akarsz
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ideje lenne rendbe szedni a kissé lelakott fürdőszobádat? Költöztél, és azonnal átvariálnád az előző lakó hangulattalan örökségét? Mutatunk néhány egyszerű és praktikus trükköt az egyik legintimebb helyiség kipofozásához.

A fürdőszoba átalakítása rengeteg körültekintést igényel, technikai, esztétikai finomságokra is ügyelned kell, és mindent le kell mérni, inkább kétszer, mint egyszer sem. Ha viszont van hozzá energiád, kimondottan élvezetes rendbe kapni az egészet.

Világítás

Kezdjük a világítással. Több tanulmány is kimutatta, hogy a fényerősség és a színárnyalat befolyásolja a hangulatot. A neont és a hagyományos világítást felejtsük el: erős árnyékokat vetnek, ráadásul a neonfényben furcsa színűnek látszik a bőröd.

Ha meleg fényű LED-izzót választasz, kellemesebb lesz az összhatás, és nem melegíti feleslegesen a helyiséget. Az erős központi világítást jobb több célzott fényforrással felváltani, mert az még a térérzetet is növeli. Ráadásul mindez nem kerül vagyonokba, de fontos nyitólépés a megújulás felé.

Színválasztás

Rögtön utána jön a megfelelő szín kiválasztása: a világos árnyalatok jobban passzolnak a fürdőszoba a nagyobb felületeihez, míg a sötéteket érdemes meghagyni a tónusoknak, kiemeléseknek, például a tükör köré.

Két dologra azonban figyelni kell: a színárnyalatokat érdemes tesztelni az új világítás fényében, a festékbe pedig keverhetsz olyan adalékanyagot, amely megakadályozza a penészesedést - ez utóbbival érdemes a szekrényeket is átkenni, nem csak a falakat.

De nem kell leragadni a puritán hófehér falaknál sem: ha van kedvenc festményed, nyomtathatod kezelt vászonfelületre. Vízálló, megfizethető, és teljesen egyedivé teszi a fürdődet.

A tökéletes szaniter

És persze a szaniterekről sem feledkezhetünk meg. Itt sem kell feltétlenül bankot rabolnod a praktikus és dizájnos végeredményhez: a kellemes méretű Montpellier akril kád már kevesebb mint 50 ezer forintért a tiéd lehet.

A Montpellier kád több méretben is kapható, ezzel azonban vigyázz: a fürdőben nagyon fontos, hogy minden klappoljon, különben rányílhat az ajtó a berendezésre, kevés helyed lesz, rosszabb esetben egyszerűen nem fér be minden, amit oda szántál.

Térérzet és a legintimebb helyiség

A térérzet növelésében segíthetnek a kerekített formák, például ez a Simena mosdó, aminek további előnye, hogy a fehér szín illik szinte mindenhez, amit addig összedobtál. Járulékos előny lehet a hardvercserénél, hogy megszüntetheted az esetleges szivárgásokat, a felesleges pazarlást.

Meglehet, hogy a vécé nem külön helyiségben van, ilyenkor szinte egyértelmű, hogy cseréld azt is, már csak műszaki okokból is.

Ha a felújítást magad tervezed, plusz örömforrás maga a folyamat, ahogy az egészet újragondolod, ha pedig ügyesen, körültekintően szerzed be az anyagokat, kiegészítőket, szanitereket, akkor árban is igen baráti lesz a végeredmény.

Mi a BAUHAUS kínálatából vettünk tippeket, ahol a fentieken kívül még rengeteg fürdőszobai kiegészítőt találhatsz!

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.