Indusztriális, modern, nyers, geometrikus, művészi és tágas: csak pár fő jelző erről a minden szegletében pazar loftlakásról a Városliget mellett.

Fém, beton és fa keveredik a tégla és műgyanta elemekkel ebben a száz négyzetméteres stúdiólakásban, mely egykor egy festőművész műteremlakása volt. A GASPARBONTA építésziroda remekművét olyan neves építészeti szaklapok is lehozták, mint az ArchDaily, a világ legnézettebb építészeti oldala.

A Studio Loft névre keresztelt lakásban két hálószoba található, mindegyikhez külön mosdóhelyiség tartozik, valamint egy hatalmas nappali, tágas konyha és egy rejtett tárolóhelyiség.

A loft egyik leglátványosabb eleme a majdnem 4×4 méteres, osztott ablakcsoda. A már létező, ipari stílushoz illeszkednek a letisztult, geometrikus formák, valamint a Brand and Content Studio által életre hívott, modern, művészi és klassz enteriőr megoldások: a színes bútorok és alkotások tökéletes párost alkotnak a nyers, monokróm, tiszta anyaghasználattal.

Teljesen le vagyunk döbbenve, hogy ez a lakás nem egy dúsgazdag, New York-i hipszternegyedben van mondjuk, hanem itt Budapesten, egy markosabb kőhajításnyira a szerkesztőségünktől. Gratulálunk a csapatnak, kalapot emelünk, csodálatos munka lett: egységes, szép, tiszta, élhető, kreatív, kompromisszumok nélkül.

(Fotók: Jaksa Bálint)

És ezt olvastad már?
Minden negyedik családi házon végezhetnek valamilyen felújítási munkát még az idén