Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem értesz a húsokhoz, de grillezni szeretsz? Nem vagy egy szervezőzseni, de partiznál a kertben? Mindkét gondodat megoldjuk, és mellékelünk pár jó tanácsot.

Grillezni a legnagyobb királyságok egyike, de jó házigazdaként az sem árt, ha pontosan tudod, hogyan akarod használni a kütyüidet. Sokféle grillező létezik, a különbség pedig nem csak abban áll, hogy az egyik fekete, a másik meg barna.

Gondolj az időre!

Itt egy klasszikus grillsütő, a Kingstone Bullet 47, hőálló fogantyúval, beépített hőmérővel, szabályozható szellőzéssel. Abszolút nem is drága 19 990-ért. Mi vele a gond?

Az égvilágon semmi, pompás lesz az étel íze, a hangulat nagyon adott, viszont két körülményre figyelni kell: ha csak kevés időtök van, mondjuk egy rövid délután, akkor inkább más típust válassz, és jobb nem a legmenőbb ruhádat felvenni hozzá, mert képes füstölni.

Ha viszont gyakorlott grillező vagy, és időnként belefér egy komolyabb csapatás, akkor ne is halogasd tovább a döntést! A hőmérővel kontroll alatt tarthatod a folyamatokat a fedél emelgetése nélkül is, és kipróbálhatod

Még külön eszköztartó polca is van a szószok, papírtörlők számára.

Mennyien lesztek?

A Kingstone Barrel Smoker igazi nagyágyú, állítható magassággal, két különálló grillráccsal, sok hellyel, kőprofin.

Oké, 74 990-et kóstál, de bőven képes kiszolgálni egy nagyobb társaságot is, csak arra ügyelj, hogy legyen elég hely a kertedben - ezt sajna nem a panel teraszára tervezték.

Máskülönben főnyeremény: itt nem csak eszköztárolót találsz, de edényeket, poharakat is tárolhatsz rajta, ráadásul könnyen mozgathatod is az acéltestét.

Lesz gyerek a közelben?

Mozgathatóság szempontjából nem, de biztonságilag kiváló az MCZ Korsika. Miről is van szó? Egy kőgrillről, állítható acélráccsal, munkalappal. És van egy óriási előnye bármelyik másik típushoz képest...

Képzeld el, hogy a fenti szerkentyűt szép stabilan egy fal mellé állítod. Rögtön nyilvánvaló a(z egyik) legjobb tulajdonsága: stabil, ezért nem borítja fel a gyerek, és nem borul, amikor Jocó kapatosan beletenyerel.

Valószínűleg nem is merne kikezdeni a csinos kis Korsikával, amire amúgy vigyázni kell, csak apró faszénnel használható. Mivel tartós is, simán megér 65 990 forintot, mert hosszú időre a társad lehet.

Gyűlölöd a füstöt, és amúgy is rohansz?

Emlegettük már a ráérős partikat, meg a profizmust is, de akkor sem kell elengedned a grillezést, ha mindkettőnek híján vagy. A Kingstone Cliff 670 egy szuperprofi cucc: a hat égőfej egyenletes hőelosztást biztosít, nem kell tehát tologatnod a husikákat, mint mágnestáblán a játékosokat.

A Cliff 670-esért 279 900 forintot kell leperkálni, de minden fillért megér, mert elképesztő extrákat tud: a LED-es világítás még csak-csak, hanem a kaja szempontjából fontosabb, hogy a dupla falú, zománcozott belső tér egyenletes sütést nyújt, így az ételek gyorsan elkészíthetőek.

Ha aggódós vagy, az üvegezett előlapon át figyelheted, ahogy sül a hús, mi több,

És még több kellene, vedd figyelembe az aljában kialakított szekrényt, az oldalsó tartókat, ahol minden kelléket tárolhatsz, és mivel fékezhető, attól sem kell tartanod, hogy egy óvatlan pillanatban borul az egész.

Ha tehát tudod, mennyien partiztok, húsimádokkal lesz dolgod vagy vegák, vegánok is jönnek, mennyi helyetek és időtök van, akkor a fentieket végiggondolva pazar grillpartikat rendezhetsz.

Mi a BAUHAUS kínálatából vettünk a tippjeinket, és bár most csak négy grillezőt mutattunk be, ha megindult a fantáziád, ott számos mást is megtalálsz, lényegében mindent, amire a kertben szükséged lehet.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.