Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Sokkal menőbb a kerted, ha van egy jó helye a verdádnak, és persze a fűnyíró, a fűrész, meg a metszőolló sem hever szerteszét. Következzen négy tökéletes megoldás a helyzet kezelésére!

Sufni, fészer, bódé, pajta, csűr – a különböző kerti házakra már régen is rengeteg szavunk volt, és elég egyértelmű, hogy miért:

mert fontosak, és több funkciót is be kell tölteniük.

Manapság persze senki nem beszél pajtáról meg fészerről, az utóbbiról inkább a felejthetetlen jelent ugrik be:

Hanem a kerti házak ugyanolyan fontosak ma is, csak már kicsit másképp néznek ki, másképp hívjuk őket, és persze más követelményeknek kell megfelelniük.

Mutatunk hát négy menő házikót a mostani kínálatból, és azt is elmondjuk, melyik mitől olyan penge!

A Manor kerti ház 2,8 négyzetméterén minden fontos kerti szerszám elfér, persze használhatod szabadidős eszközök vagy éppen kerti bútorok tárolására is. Mutatós, nem kell bajlódni a karbantartásával, mert magas minőségű műanyagból készült, szóval nem hámlik, nem rothad, egyszerűen csak áll a maga szilárd eltökéltségével.

Kapható fehérben is, ha az valamiért jobban passzolna a kertedhez, bár szerintünk ez a modern dizájn is teljesen rendben van, kevesebb mint 110 ezer forintért tökéletes beruházás.

De ne csak házban gondolkodjunk, íme a furfangos Paco kocsibeálló, magasnyomáson impregnált fenyőfából, tető nélkül. És itt van a lényeg: ami elsőre furán hangzik, az egy nagyon jó tulajdonság, mert...

...mert szabadon kezdhetsz vele bármit: befedheted napelemmel (a több mint 15 négyzetméteres felületből sokat ki lehet hozni), simán bármilyen tetővel, hogy ne hulljon bele a falevél, de akár lugast is felfuttathatsz rá, és akkor csodás pihenőhely lehet, amikor nem áll éppen alatta a kocsi.

Az sem mellékes, hogy több mint 260 centi széles a beálló, és mivel nincs oldala, lehet lendületesen nyitogatni az ajtókat. Szóval 54 990 forintért kapsz egy nagyon jó alapot, amit tökéletesen a saját igényeidre szabhatsz, ami azért elég jól hangzik.

Ha ez a beálló bejött, akkor visszatérhetünk a tárolókra. Mutatunk is sebtében egy nagyobb, komolyabb, masszívabb példányt a fentinél: egy acéllemezből készült, lakkozott, 4,6 négyzetméteres szerszámos házat:

A lakkozása nem csak úgy történt, hanem egyenesen öt rétegben, így aztán kőkeményen ellenáll a legzordabb időjárási viszonyoknak is. Aztán figyeld meg jobban, milyen szokatlan dolgot látsz rajta!

Hát persze, hogy a tolóajtót, aminek hála kényelmesebben tehetsz-vehetsz bele akár nagyobb tárgyakat is - bónuszként még lakatot is kapsz hozzá. Egyszerűen és gyorsan összeszerelheted, és még a gyereket is felengedheted a tetejére, mert a teherbírása 100 kg/m2.

Végül ha nem szereted a metált, akkor íme egy szép klasszikus faház, a Combloux, méghozzá FSC tanúsítvánnyal, vagyis a fa fenntartható erdőgazdálkodásból származik.

Száz százalékban újrahasznosítható anyagokból áll, persze aki megveszi, nem újrahasznosítani akarja, hanem szerszámokat, netán bútorokat tárolni benne, amire bőven alkalmas is a maga közel négy négyzetméterével.

Viszont a natúr fa felületét mindenképp kezeld, mielőtt összeszereled a szabadban, ám utána két év garanciával számolhatsz. És itt is igaz, ami a kocsibeállónál: a natúr fa teret ad a kreativitásnak, festheted, lakkozhatod, hozzáigazíthatod a bringád színéhez!

Ne feledkezz meg persze a kerti bútorokról sem, amelyeknek köszönhetően akár ki is költözhetsz a szabadba, ha okosan válogatod össze őket. Arról nem is beszélve, hogy különleges növényekkel egészen extra dolgokat produkálhatunk a zöldben.

Mi a BAUHAUS kínálatából vettünk a tippjeinket, és bár most csak négy bútort mutattunk be, ha megindult a fantáziád, ott számos mást is megtalálsz, lényegében mindent, amire a kertben szükséged lehet.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.