Ez a gyönyörű, fából készült lakókocsi téged is le fog nyűgözni

Mind láttunk már lakókocsit, de ilyet talán még egyikünk sem. Fából készült, ráadásul kézzel díszített, na és kristályüveggel van felvértezve. Mellesleg gyönyörű is.

A kézműves kocsit Port Townsendben, Washington államban építette még 2007-ben Jim Tolpin mester. A dizájn kissé hasonlít egy 19. századi vardóhoz, azaz a brit cigányok díszített karavánjaihoz.

A padló Honduras-mahagóniból van, a fal- és tetőburkolat pedig Sitka-fenyőből készült. A kocsi zöld színét gyönyörűen faragott és megfestett minták egészítik ki, helyet kap benne továbbá egy franciaággyal felszerelt hálószoba is, és jegyezzük meg, hogy családosoknak is jól jöhet a karaván, mert van még egy szoba két kisebb ággyal.

Itt egyébként bambuszpadlózatot használtak, valamint az 1920-as évekből jól ismert Scalamandre-szöveteket az ülőfelületek és párnák behúzására. A belső tér tartalmaz szüreti díszelemeket is, egy felújított tűzhelyet, mosogatót, valamint tükröt is. Az antik dizájn ellenére az autó elektromos fékekkel van felszerelve, és biztonságosan vontatható autópályán is.

A cuccot egyébként meg lehet vásárolni, a tulajdonosai tízévnyi utazás és megannyi élmény után adnak túl a különlegességen, amelyért 64 ezer dollárt, azaz 16,5 millió forintot kell kipengetni.

(via)

 

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon