Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Főleg, mert nehéz anyagi helyzetűek átmeneti lakhatásán szeretne segíteni a dizájnprojekt.

Amerikában nagyon sokaknak jelent gondot az átmeneti lakáskeresés és lakhatás: a legtöbben nagyon húzós adósságokba verik magukat úgy, hogy nem is álmaik otthonát valósították meg. A giccs határán játszadozó, rózsaszín lakóalkalmatosság ezt kívánja orvosolni: évekig elfogadható átmeneti szállást biztosít nehéz anyagi helyzetben lévőknek, a trailer ezután pedig csodás kis kempingező lakká válhat.

Nem a semmiből jött a kocsi ötlete: piackutatások bizonyítják, hogy főleg a fiatalabb amerikai korosztály teljesen jól elvan azzal, ha 55 négyzetméter alatt kell élnie, viszont a röghöz kötő hitelektől nagyon ódzkodnak. Egy ilyen utánfutóval pedig nem kell egyrészt egy helyen letáborozni, simán mehet az urbánnomád élet, nem kell egyetlen városban dolgozni húsz évig a házhitelért és megmarad a szabadság is.

A 3,6 x 1,8 méteres, hőszigetelt kocsit mini konyhával és vizesblokkal, tűzhellyel, ággyal, íróasztallal és miegyébbel is felszerelték az összkomfort zászlaja alatt, ára pedig 11,000 dollár – úgyhogy azért kell hozzá kezdőpénz, de össze sem hasonlítható ez az összeg a lakás- és házhitelekhez. Joshua Woodsman, a lakóautó kitalálója három hónap alatt rakta össze az autót, ami elég elképesztő teljesítmény.

Az építész a lakóautó mellett amúgy építésre kész tervrajzokat is biztosít apró faházakhoz, kompakt kis kabinokhoz és egyéb épületekhez. Mit mondjunk, azért elég feltűnő járgány lenne a belvárosban.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.