Egyre meredekebb ötletek születnek a leégett Notre-Dame újjáépítésére

A francia kormány nemzetközi pályázatot hirdetett a Notre-Dame rekonstrukciójára. Rengeteg pályázat érkezik!

Egyre érdekesebb elképzelések születnek a pályázati anyagokban. Hogy mennyire?

Mutatjuk:

Ulf Mejergren Architechts svéd iroda például közparkot és medencét tervezett a Notre-Dame tetejére.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Our proposal for a new roof for Notre Dame. Our addition is a complementary spatial experience to the building that will match the awe of the great interior; a space for thinking and self-reflection. The spire is gone, but the twelve statues of the apostles that where put away during the restoration and managed to escape the fire, are once again back at the roof, now as guardians around a large public pool that occupies the whole roof. A cathedral is in our opinion not an isolated island in the urban fabric, it belongs to the city and to the people. The result will be a new meditative public space with unmatched views over Paris. #paris #archisource#architecture_hunter #arkitektur #architecture #archdaily #architecturefactor #art #architecturedaily @designboom #designboom #dezeen #notredame #ulfmejergrenarchitects

ulfmejergrenarchitects (@ulfmejergrenarchitects) által megosztott bejegyzés,

A Vincent Callebaut stúdió ökotervének érdekessége, hogy ólomkristályból építené újjá a katedrális leégett tetőszerkezetét úgy, hogy az egyúttal az épület energiaellátását is biztosítsa.

A holland Studio Drift szerint az óceánból kihalászott műanyagszemétből kellene újjáépíteni a Notre-Dame tetejét és leégett tornyát is.

A Fast Company is környezetbarát megoldásban gondolkodik annyi különbséggel, hogy ők veszélyeztetett madarakat és rovarokat költöztetnének a tető alá.

Nektek melyik ötlet tetszik a legjobban?

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon