Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

2015-ben egy fiatal orosz pár berendelt egy negyven négyzetméteres házat a DublDom nevű moszkvai székhelyű cégtől, amivel aztán minden probléma nélkül átvészelték a hideg orosz telet, ezért úgy döntöttek, nagyobbra cserélik.

A DublDom házait valahogy úgy képzeld el, mint egy ikeás dobozt, csak ebben nem Langjfall van, hanem egy egész házikó. A honlapjukon egy rakás alapterület és elosztás közül választhatsz, a terméket pedig tényleg simán össze lehet állítani tíz nap alatt. Az egész ráadásul teljesen környezetbarát és újrahasznosított anyagokból készül.

A fentebb emlegetett orosz pár ezúttal a vadonba költözött, új otthonuk pedig eszméletlenül jól néz. Mutatjuk a képeket.

Ez az egydobozos ház nagyjából 185 négyzetméteres alapterületű, tágas nappalival, hatalmas hálóval, kandallóval, dolgozószobával és több hálószobával is rendelkezik. A kiszállítást a vevők kérhetik bútorzattal együtt, és az épület tényleg bárhol felhúzható extra rövid idő alatt.

Az árak dinamikusan változnak attól függően, hogy a vevő mekkora házat választ, illetve hogy kér-e teraszt, esetleg bútorzatot. A legkisebb, legolcsóbb házikó 20.700 euróba (nagyjából 6,3 millió forintba), a legnagyobb pedig 90.000 euróba (27,7 millió forintba) fáj.

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.