Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A milánói Peter Pichler Architecture stúdió egy különös építészeti koncepciót valósított meg az olasz Dolomitokban.

A fenntartható fejlődés útvonalán járva, környezettudatos megoldásokat alkalmazva sikerült ezeket a nagyra nőtt szálkákat a földbe állítani: a 40 négyzetméteres kabinok két emeletből állnak, a kissé extrém geometriai kialakítás és a természettel ápolt intim kapcsolat révén az itt megszállók páratlan élményben részesülhetnek.

A projekt neve egyébként az, hogy Slow down, azaz lassíts le, amely az építészet és a természet hatékonyabb összefonódására utal, illetve arra, hogy a folyton rohanó, ingerdús közegben éldegélő 21. századi embernek újabb és korszerűbb lehetőségeket teremtsenek az igazi kikapcsolódásra és relaxálásra.

„Úgy véljük, hogy a turizmus jövője az ember és természet kapcsolatán múlik. A jól integrált, fenntárható architektúra erősítheti ezt a kapcsolatot, nincs szükség igazából semmi másra” – vallja a vállalat.

Az alsó szinten egyébként egy kisebb olvasó, társalgó is található, fent pedig egy fürdőszoba, a kettőt pedig egy belső lépcső kapcsolja össze. Impozáns.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.