Hirtelen csak annyit tudunk rá mondani: 'sztarohadt.

Az Infinity London névre keresztelt projekt a magasra törés és a hedonizmus poszt-doktori fokozata lesz, ha megépül. A feszített víztükrös medencét egy felhőkarcoló tetejére tervezik úgy, hogy 360 fokban be lehessen róla látni a várost. A belépést azzal az átengedő rendszerrel oldják meg, amelyeket tengeralattjáróknál is alkalmaznak, így a bejárata gyakorlatilag láthatatlan lesz.

Konkrétan egy 220 méteres felhőkarcoló 55. emeletére képzelik a medencét, benne 600,000 tonna vízzel. A medence alja is üvegből készülne, így tökéletesen tükrözné az eget – este pedig váltakozó kivilágítással menőzne.

A medence kialakításánál a legnagyobb tervezési feladatot a bejutás jelentette: a tervezők nem akarták megzavarni a tisztára csupaszított, áttetsző látványt létrával vagy korláttal, így a fent említett, tengeralattjárós módszert alkalmazzák: egy létra jön fel a medence közepén, amelyen le lehet ereszkedni egy átengedőrészhez.

A medencéhez egy szélmérő is tartozik majd, ami jelezne, ha a túl erős szél kifújná a vizet a járókelőkre. Az épület felső szintjén egy ötcsillagos szállodát terveztek, a medence pedig a vendégek számára lesz elérhető. Még nincs meg, hogy hova építik, de ha elkészül, ez lesz a világ első feszített víztükrös medencéje, amelyből 360 fokban egész Londont belátni.

Mit mondjuk, enyhén szólva érezzük a pazarlást a projektben (és a környezettudatosság totális hiányát), de nem tagadhatjuk el, hogy félelmetesen látványos.

És ezt olvastad már?
Az akkus gépek elhozták nekünk a munka szabadságát