Már csak két hétig lehet jelentkezni az OTP Business Társasházi Pályázatra

Közeleg az OTP Business Társasházi Pályázatának beadási határideje.

Idén tízéves az OTP Business Társasházi Pályázata, amelyen a társasházak bármilyen célú fejlesztési támogatásra pályázhatnak egy egyszerű online űrlapon keresztül. Húsz lakóközösség összesen

akár liftfelújítás, akár játszótér, akár folyosói wifi kiépítése a cél, ha betartják a közelgő, június 17-i határidőt.

Közeleg az OTP Business Társasházi Pályázatának beadási határideje. Az idén tízéves programon a társasházak bármilyen célú fejlesztési támogatásra pályázhatnak az egyszerű, online űrlapon keresztül. A jubileum alkalmából az eddigiekhez képest az összdíjazás és a nyertesek száma is megduplázódik: 20 lakóközösség összesen 20 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyerhet, így a legjobbak 1,8 millió Ft-ot, de a kategória ötödikek is több százezer Ft-ot kaphatnak fejlesztési céljaikra.

A támogatásra igényelt célt elég röviden összefoglalni és az adatokkal együtt feltölteni a pályázati honlapon (otpbusiness.hu/tarsashazipalyazat). A leadott pályázathoz önerőt sem kell igazolni. Érdemes ezt a pár perces folyamatot minél előbb megtenni, a jelentkezési határidő ugyanis június 17.

Idén három plusz egy kategóriában lehet jelentkezni: a házak üzemeltetésének hatékonyságát fejlesztő, a balesetek kockázatát csökentő vagy az akadálymentesítést segítő, illetve a közösségi tereket fejlesztő kategóriák mellett egyéb, a lakóközösség mindennapjait segítő fejlesztési cél is megadható (Jubileumi különdíj). Ilyen lehet például elektromos autók töltését vagy a vezeték nélküli internet a közös terekben való elérését biztosító szolgáltatások kiépítése.

A tízéves pályázat kezdeti éveiben a közösségi terek, a felújítások, illetve biciklitároló beszerelése volt gyakori, majd megjelentek modernebb igények is, mint a LED világítás vagy a napelemek, az utóbbi időben pedig a zöldtetők kialakítása is egyre gyakoribb igény. De előfordultak a szokványostól eltérő nyertesek is: egy budapesti házban a kertfelújítás keretében kisvasútpályát építettek a lakók, egy békéscsabai lakóközösség pedig öntözésre használható esővízgyűjtőt alakított ki.

A pályázat történetének legmeghatóbb története ugyanakkor egy fővárosi házé, amelynek egyik lakója kerekesszékbe kényszerült és korlátozott közlekedését könnyítendő, a közösség példaértékű összefogása mellett az OTP Business pályázati díjának is köszönhetően sikerült a lépcsőház akadálymentesítését megoldani.

Díjazás

· I. helyezés: 1 800 000 Ft (bruttó támogatási összeg) – kategóriánként
· II. helyezés: 1 400 000 Ft (bruttó támogatási összeg) – kategóriánként
· III. helyezés: 1 000 000 Ft (bruttó támogatási összeg) – kategóriánként
· IV. helyezés: 500 000 Ft (bruttó támogatási összeg) - kategóriánként
· V. helyezés: 300 000 Ft (bruttó támogatási összeg) - kategóriánként

Nevezés és további információk: otpbusiness.hu/tarsashazipalyazat

(Fizetett hirdetés,  Fotó: Unsplash)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon