Mindig te mész át hozzá, ő viszont soha? Sok oka lehet, hogy ez miért van így, mi pedig feltérképeztük a lehetséges válaszokat.

Ha már huzamosabb ideje randizgatsz, akár már jársz is valakivel, elég feltűnő tud lenni, ha mindig csak ugyanolyan körülmények között találkoztok; például szinte mindig csak beültök valahová vagy épp legtöbbször csak te mész fel a lakására, ő pedig kibúvókat keres, amiért nem megy fel hozzád. Megnéztünk pár okot, amiért így viselkedhet a barátnőd – és könnyen lehet, hogy fel fogod ismerni a ti képleteteket is.

Nem egyedül laksz

Lehet, hogy neked teljesen természetes, hogy ott a lakótársad a másik szobában vagy anyu az elsőn, de a barátnődnek ez baromi frusztráló lehet: ebben az esetben joggal “félhet” attól, hogy be kell mutatkoznia az ismerőseidnek, netalán a családodnak, amire lehet, hogy még nincs felkészülve. Hidd el, elég kellemetlen forgatókönyvek játszódhatnak le ilyen esetekben a fejében (például reggel kimegy másnaposan a pólódban plusz egy bugyiban és ott van a lakótársad, aki azt mondja “Hallom, jó éjszakátok volt” vagy épp az egyik rokonod tűnik fel a repedésekből és kérdezi ki őt az érettségi eredményeitől kezdve a nokedliszaggatási képességeiig, hogy lássa, illik-e a családba) úgyhogy ez simán no-go lehet számára.

Kolilakás cuvée 2016-os zokniaromákkal

A lakótárs-szitun kívül az első nagyon fontos kérdés, hogy körbenéztél-e már külső szemmel is az otthonodban? Lehet, hogy a megszokás miatt számodra totál nem szembetűnőek olyan részletek, amelyektől igénytelennek hat egy lakás. Az első ilyen például ha “szagosabb” háziállatod van: nagyon sok kutya- és macskatartó például már nem érzi a fanyar alomszagot vagy a májas bukéjú kisállattáp aromáját, de hidd el, ha valaki nem ebben él, akkor nagyon gyomorforgató tud lenni.

Kisállat nélkül pedig az általánosságban vett igénytelenség is borzasztóan taszító: sárguló vécécsésze, szakállszőrök a mosdótálban, bűzölgő szennyes, Ráktérítő-hosszúságban kiterített mosatlanhegyek és társai. Szóval nézz egy kicsit körül idegen szemmel is, hogy mennyire fogadóképes az otthonod – ha az illető lány már volt egyszer nálad és azóta keresi a kifogásokat, hogy nem menne át, könnyen lehet ez az oka.

Ragaszkodik a rutinjaihoz és nem akar walk of shame-et

Nem szeretjük az általánosításokat, DE (obligát jön egy általánosítás) a férfiak éjszakai-reggeli rutinja jóval rövidebb és kevésbé komplikált, mint a legtöbb nőé. Három arckrém lefekvés előtt, biofogkrém-fogselyem, sminklemosó, reggel pedig ugyanezek a rutinok, hogy arcot csináljon magának: mindezek a cuccok nincsenek meg a te lakásodban. Szóval csomószor az ő szépségápolási és rutinbeli komfortérzete is lehet a ludas, ha nem akar nálad éjszakázni (nem is beszélve arról, hogy meg kell tennie a reggeli walk-of-shame-et hazáig lekaszált sminkben és a butikbárban jól mutató, de reggelre nagyon másnapos hatást keltő fekete minijében).

Nem ő diktálja a feltételeket

Sokan jóval komfortosabban érezzük, ha mi hívjuk magunkhoz a randit – ugyanis hazai terepen mozgunk, mi dönthetünk legtöbbször a játékszabályokról. Ha egy randizgatás első fázisaiban egy férfi felhív magához egy nőt, abban azért erősen benne van a hátradöntés – és lehet, hogy a lány még nem áll készen erre és nem akar kellemetlen helyzetbe keveredni, hogy valami okafogyatékos érv miatt elsiessen tőled éjszaka csak azért, mert kényszeredettnek érzi ezt a nagyon erősen szexre utaló helyzetet. Ellenben ha egy nő hív fel magához valakit, sokkal “bátrabban” mondhatja, hogy hirtelen nagyon elálmosodott és légyszi érd el az uccsó buszt.

Kiszolgálás

Ha volt már olyan, hogy nálad volt és azóta nem menne fel (de egyébként nagyon szívesen találkozik veled), akkor lehet, hogy nem voltál túl jó házigazda. Volt nálad harapnivaló? Megkínáltad egy-két finom itallal? Beraktál lazán valami jó háttérzenét? El voltak pakolva a gyűrött zsepik az ágy mellől? Ha nem voltál körültekintő házigazda (és ő mondjuk bő két órát kattogott közben, hogy inna valamit vagy nagyon éhes, esetleg elszívna egy cigit, de nálad nem lehet) akkor ez is könnyen lehet az oka, hogy nem nálad akar hesszelni.

Messziségek

Végül egy totál alap dolog: hol laksz? Lehet, hogy te már teljesen hozzászoktál, hogy ki kell hévezni Békásmegyerig, de ő mondjuk a Király utcai pályájáról ezt legalább Budapest-Belgrád távolságnak éli meg. Úgyhogy ha külvárosban-vonzáskörzetben laksz, ő pedig belvárosban, azért vedd észre, miért nem utazza át szívesen a fél világot.

Szóval őszintén kérdezd meg magadtól, vajon lehetséges-e a fent említett hat ok valamelyike. Ha pedig nem (de tényleg) és a helyzet továbbra is érthetetlen, akkor nem kell félni, kérdezd meg tőle, vajon miért nem jön át hozzád. És egy utolsó nagyon haladó tipp: egy takarítás és egy üveg vörösbor sosem árt.

És ezt olvastad már?
Beköltöznénk télire ebbe a pompás faházba a Dolomitokban